Novosti

Politika

Nastavljene radionice o natječajima za poljoprivrednike i obrtnike

Zainteresirane su najviše zanimali natječaji vezani za svinjogojstvo, uzgoj konja, pčelarstvo, osnivanje zadruga, šumarstvo, uslužne djelatnosti i zimska služba

Serija radionica o natječajima za poljoprivrednike i obrtnike, koje organizira Centar za razvoj i investicije Srpskog narodnog vijeća, nastavljena je u utorak u Sisku. Na drugoj po redu učestvovalo je 15-ak predstavnika lokalnih vijeća i vlasnika OPG-ova s područja Siska, Gline, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Sunje i Topuskog.

Prisutnima su se obratili voditeljica Centra za razvoj i investicije Mila Tatović Ramljak i Milan Tankosić, pomoćnik ministra poljoprivrede, koji je govorio o proceduri javljanja i provođenju natječaja.

Mila Tatović Ramljak naglasila je da su prisutne najviše interesirale teme vezane uz svinjogojstvo, uzgoj konja, pčelarstvo, osnivanje zadruga, šumarstvo, uslužne djelatnosti i zimska služba, kao i novi natječaji za dodjelu sredstava u poljoprivredi i gospodarstvu, koje svake godine raspisuju nadležna ministarstva.

- Radionice su prilika su da se što bolje upoznamo s ljudima na terenu, njihovim problemima i potrebama, a u narednom periodu intenzivno nastavljamo s obilaskom - rekla je Mila Tatović Ramljak za Novosti.

Prisutne su pozdravile Milijana Nožinić i Tatjana Dragičević iz SNV-a.

Domaćin radionice Milan Stojaković, predsjednik sisačkog pododbora ‘Prosvjete’, izrazio je zadovoljstvo održanom radionicom.

- Dobro je što se skupili mlađi ljudi, a drago mi je i što je u radu sudjelovalo više žena. Izlaganja su bila korisna svima koji su zainteresirani za natječaje. Među njima je bilo i onih koji su već učestvovali. Vlasnik OPG-a iz Topuskog dobio je 15.000 eura bespovratnih sredstava. Nužno je i potrebno da takvih radionica bude i više. Nama su bitne informacije, jer ljudi ne znaju kad će biti natječaji i tko će pisati projekte, pa je važno da održimo kontakte - rekao je Stojaković.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više