Novosti

Društvo

Burilović izgubio od Dežulovića

Dežulović je u tekstu iznio vrijednosni sud i mišljenje o Burilovićevom obrazovnom i poslovnom uspjehu, temeljeći ga na istinitim informacijama, zaključio je Županijski sud

Large dezulovic

Boris Dežulović (foto Srećko Niketić/PIXSELL)

Zagrebački Županijski sud odbacio je žalbu Luke Burilovića kao neosnovanu čime je potvrdio prvostupanjsku odluku Općinskog suda po kojoj Boris Dežulović u svojoj kolumni "Banja Luka Burilović", objavljenoj u Novostima 2021. godine, nije napisao neistine niti je uvrijedio predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

Burilović je od Srpskog narodnog vijeća, kao nakladnika Novosti, tražio 40 tisuća kuna naknade plus kamate te plaćanje sudskih troškova. Umjesto toga, sud je odlučio da Burilović mora platiti trošak parničnog postupka SNV-u, koji je zastupala odvjetnica Lina Budak, od 870,99 eura plus kamate.

Sud je zaključio da je u tekstu autor iznio svoj vrijednosni sud i mišljenje o Burilovićevom obrazovnom i poslovnom uspjehu, temeljeći ga na istinitim informacijama kao i da je tužitelj javna osoba. Ističe se da Dežulović nije bio dužan kontaktirati Burilovića prije pisanja kolumne, jer je iznio vrijednosni sud i komentar zasnovan na činjenicama za koje je autor imao osnovani razlog povjerovati da su točne, budući da su ranije objavljene i tužitelj ih nije demantirao.

Burilović je u tužbi tvrdio da mu je Dežulović teško narušio ugled, da je cijela uža i šira obitelj trpila teške posljedice zbog teksta i da ga drugi sada prepoznaju kao osobu sklonu nezakonitom i protupravnom postupanju te čovjeka koji je svoje obrazovanje stekao pod krajnje upitnim okolnostima, što sud nije prihvatio.

Posebno ga je zasmetalo što je Dežulović napisao da je završio Univerzitet za poslovne studije u Banjoj Luci, koji je smješten na prva dva kata zgrade, dok se na katu iznad nalazio studio za učenje plesa oko šipke, a na četvrtom katu apartmani za iznajmljivanje u kojima se navodno nude i usluge prostitutki, kako je objavio portal Inforadar, čiji su novinari obišli zgradu. Odluka je pravomoćna.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više