Novosti

Kronika

Зaспaли у 2003.

У Oсиjeку je oдржaнa сeдницa кooрдинaциje вeћa и прeдстaвникa нaциoнaлних мaњинa. Kooрдинaциja je дoнeлa oдлуку дa сe oд жупaниje зaтрaжи пoвeћaњe финaнциjских срeдстaвa зa рaд, кoja сe гoдишњe дoдeљуjу, jeр нису билa пoвeћaвaнa joш oд 2003. гoдинe

Large 1

Osijek (foto Davor Javorović/PIXSELL)

U Osijeku je održana sednica koordinacije veća i predstavnika nacionalnih manjina. Koordinacija je donela odluku da se od županije zatraži povećanje financijskih sredstava za rad, koja se godišnje dodeljuju, jer nisu bila povećavana još od 2003. godine.

Proračun Osječko-baranjske županije od tada se uvećao za nekoliko puta pa je sada pravo vreme da se zbog naglog porasta cena i režijskih troškova povećaju sredstva za rad nacionalnih manjina. Na sednici je istaknuto i da su sve manjine zabeležile značajan pad broja pripadnika što će se negativno odraziti na izlaznost na predstojećim izborima za veća i predstavnike nacionalnih manjina. Osječko-baranjska županija oduvek je bila izrazito multikulturalna jer u njoj žive pripadnici 22 nacionalne manjine. Svih 20 zvaničnih manjinskih jezika govore se upravo u ovoj županiji. To Hrvatsku čini zemljom s najvećim brojem službenih manjinskih jezika u Evropskoj uniji.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više