Novosti

Politika

‘Zagreb je NAŠ!’ pozvao na okupljanje

Povodom raspisivanja izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, politička platforma ‘Zagreb je NAŠ!’ večeras je ispred zagrebačke Gradske skupštine održala svoje prvo javno okupljanje na kojem se okupilo oko 400 članova i simpatizera

Povodom raspisivanja izbora za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, politička platforma ‘Zagreb je NAŠ!’ večeras je ispred zagrebačke Gradske skupštine održala svoje prvo javno okupljanje na kojem se okupilo oko 400 njihovih članova i simpatizera koji su nosili osmometarski transparent.

Skandirajući ‘Zagreb je NAŠ!’, članovi platforme pročitali su i na vrata Skupštine objesili metar i pol visoki proglas naziva ‘Vratimo Zagreb u svoje ruke!’, koji sadrži 25 načela o tome kakav grad žele i za kakav će se grad boriti na predstojećim lokalnim izborima.

- Umjesto razvoja temeljenog na principima jednakosti, multikulturalnosti i ekološke održivosti, grad stagnira pod pritiskom privatnih i partikularnih interesa. Umjesto da prepustimo da gradom upravljaju stari ili neki novi šerifi, želimo otvoriti grad širokom uključivanju građana u odlučivanje o njegovoj budućnosti - poručila je članica platforme Danijela Dolenec.

Članovi platforme ‘Zagreb je NAŠ!’ pozivaju sve građane Zagreba, kvartovske inicijative i progresivne političke stranke da im se pridruže. Navode da ova Platforma predstavlja novu politiku koja želi uključiti građane u odlučivanje te što više odluka o upravljanju gradskim resursima spusti na razinu gradskih četvrti i mjesnih odbora. Planiraju uspostaviti mehanizme da građani direktno odlučuju o trošenju novca na kvartovskoj razini na način da odabiru prioritetne komunalne projekte te da u postupku prostornog planiranja odlučuju kako će im kvartovi izgledati.

- Platforma poziva sve kvartovske inicijative i građane da se mobiliziraju na razini kvartova i da zajedno formiramo liste za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti za lokalne izbore 21. svibnja. Građani najbolje znaju u kakvim kvartovima žele živjeti i stoga građani trebaju donositi odluke, a ne ‘neovisni’ stručnjaci, građevinski poduzetnici i gradski moćnici - poručio je Tomislav Tomašević iz platforme.

Podsjetimo, platforma ‘Zagreb je NAŠ!’ imat će sa strankom ‘ZA GRAD’ zajedničke kandidate za gradonačelnika/cu, Skupštinu Grada Zagreba, vijeća gradskih četvrti te vijeća mjesnih odbora.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više