Novosti

Politika

Vjetar s Dinare

Ujutro nakon proslave 23. godišnjice ‘Oluje’, prolaznike je pred zgradom Općine Kistanje dočekalo slomljeno koplje sa zastavom srpske nacionalne manjine koja je bila istaknuta uz zastave Hrvatske i Evropske unije

M0wdke3sdvyup941t5abao35t2a

Ujutro nakon proslave 23. godišnjice ‘Oluje’, prolaznike je pred zgradom Općine Kistanje dočekalo slomljeno koplje sa zastavom srpske nacionalne manjine koja je bila istaknuta uz zastave Hrvatske i Evropske unije. Na vandalizam je reagirao načelnik Goran Reljić.

- Najoštrije osuđujem ovo što se desilo. Nažalost, neki još uvijek žive u prošlim vremenima, a zbog par huligana će se sav normalan svijet stidjeti. Narušavanje javnog reda i napad na lokalnu samoupravu, napad je i na državu. Toliko o tome koliko pojedinci vole državu u kojoj žive. Jer ako se ona ‘ljubi’ rušenjem državnih obilježja kao i obilježja nacionalnih zajednica, onda tim ljudima mnogo toga nije jasno niti im je jasno u kojoj državi žive - rekao je Reljić.

- To sigurno nisu učinili normalni Hrvati ni Srbi, to su učinili oni koji sramote Hrvate i Srbe i koji su nacionalna sramota. Obavijestili smo policiju i čekamo nadležne da obave svoj posao - naglasio je načelnik Kistanja.

Ovo je svakako najkrupniji politički vandalizam unazad nekoliko godina, ali nije prvi takve vrste. Sredinom maja 2010. nepoznate osobe s jarbola na pročelju zgrade općine u Kistanjama odnijele su zastavu srpske nacionalne manjine izvješenu pokraj zastave RH. Na pravoslavni Badnji dan u januaru 2012. otuđena je zastava Srpske pravoslavne crkve s crkve Sv. Ćirila i Metodija. Počinioci nisu nađeni.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više