Novosti

Društvo

Upisi u dopisnu nastavu srpskog jezika i kulture

Kroz ‘Prosvjetinu’ dopisnu nastavu učenici osnovnoškolskog uzrasta iz cele Republike Hrvatske imaju mogućnost da uče ćirilicu, upoznaju se sa najznačajnijim srpskim književnicima, istorijom srpskog naroda…

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ poziva učenike i roditelje da se pridruže ekipi polaznika dopisne nastave srpskog jezika i kulture.

Dopisna nastava srpskog jezika i kulture organizuje se u sklopu ‘Prosvjete’ od 2001. godine. U dopisnu nastavu srpskog jezika i kulture mogu da se uključe svi učenici osnovnoškolskog uzrasta u čijim školama nije organizovan niti jedan od redovnih oblika školovanja na srpskom jeziku i pismu (model A, B ili C) ili iz objektivnih razloga ne mogu da se priključe nastavi srpskog jezika u samoj školi (udaljenost od škole, opterećenost vannastavnim aktivnostima i slično).

Kroz ovaj oblik nastave prijavljeni učenici iz cele Republike Hrvatske imaju mogućnost da uče ćirilicu, upoznaju se sa najznačajnijim srpskim književnicima, istorijom srpskog naroda i geografijom Srbije, neobičnim ali interesantnim srpskim izvornim pesmama, melodijama i instrumentima te likovnom umetnosti… Dopisna nastava srpskog jezika i kulture ne predstavlja opterećenje za učenike, već osim novog znanja o svom jeziku i kulturi na našim okupljanjima imate priliku da upoznate i družite se sa novim drugarima. Nastava se odvija po dogovoru putem elektronske pošte ili klasično putem pisama sa raznovrsnim lekcijama i zadacima jednom mesečno, uz slanje zanimljivih igrica i aplikacija putem vajbera i/ili votsapa. Dopisna nastava srpskog jezika i kulture je u potpunosti besplatna za sve prijavljene učenike.

Svi učenici koji žele da pohađaju dopisnu nastavu srpskog jezika i kulture mogu da se prijave putem mejla cosavamrkalj@gmail.com ili na telefon 01/4872-456.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više