Novosti

Društvo

Улaгaњe у будућнoст

У Oснoвнoj шкoли Дaљ oдржaнa je зaвршнa кoнфeрeнциja прojeктa "Koзмoс - Kвaлитeтнo oбрaзoвaњe зa мoдeрну oснoвну шкoлу" из пoдручja СTEM-a, тj. знaнoсти, тeхнoлoгиje, инжeњeрствa и мaтeмaтикe

Large informator  ulaganje  %c4%87irilica

Ojačali STEM vještine – OŠ Dalj

Prošlog petka u Osnovnoj školi Dalj održana je završna konferencija projekta "Kozmos - Kvalitetno obrazovanje za modernu osnovnu školu" iz područja STEM-a, tj. znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Ta škola bila je i projektni prijavitelj, projekt je bio vrijedan 517.000 eura, provodio se od avgusta 2022. do aprila 2024, a projektni partneri bili su Poduzetnički razvojni centar Općine Erdut, Kulturni i znanstveni centar "Milutin Milanković", Nansen dijalog centar, Veverec 91 d.o.o. – Park znanosti te Nansen Akademija iz Lilehamera u Norveškoj.

- Kroz jačanje STEM-vještina učitelja i učenika te modernizacijom i opremanjem infrastrukture škole unaprijedili smo kapacitete naše škole, ali i pripremili sve naše sadašnje i buduće učenike da djeluju i napreduju u visokotehnološkom društvu 21. stoljeća. Ulaganje u naše učenike ulaganje je u budućnost koje će doprinijeti razvoju društva. U školi smo opremili kabinete za tehničku kulturu, kemiju, biologiju, fiziku i matematiku, a za učionice razredne nastave nabavljena je različita didaktička STEM-oprema. Također, nabavljena je i specijalizirana STEM-oprema, 3d-pisači, dronovi, ajti-oprema, računala i prijenosna računala, snimači zvuka i ostalo. Dio specijaliziranih učionica opremljen je i novim namještajem, a jedna od aktivnosti bila je i uspostava STEM-učionice na otvorenom – tim riječima opisuje projekt ravnateljica škola Zrinka Vučinić.

Na konferenciji je bio i norveški ambasador u Hrvatskoj Arne Sanes Bjernstad koji je rekao da je to dobar primjer projekta koji je prije svega posvećen mladima i budućnosti te zajedničkoj suradnji bez obzira na porijeklo jer budućnost bilo koje zajednice ovisi o mladima koji će tu budućnost baštiniti te o njihovom znanju i obrazovanju. Na konferenciji je istaknuto da je kroz Financijski mehanizam Evropskog gospodarskog prostora za razdoblje od 2014. do 2021. i kroz Državni proračun RH u osnovnim školama na području Osječko-baranjske županije ostvareno ukupno pet STEM-projekata vrijednih preko 4.090.000 eura.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više