Novosti

Politika

Uhapšen Zagrepčanin zbog napada na dvojicu Srba u Vukovaru

Policija je privela 24-godišnjaka iz Zagreba kojeg se sumnjiči da je prošli tjedan, zajedno s još nekoliko osoba, napao građane srpske nacionalnosti

3q02wkxwas7o8okw8xt69rn6deg

Ilustracija (foto Goran Ferbezar/PIXSELL)

Zbog sumnje da je 20. rujna oko 0,20 sati u Ulici slobode u Vukovaru sudjelovao u fizičkom napadu na 36-godišnjaka i 31-godišnjaka srpske nacionalnosti u petak je pritvoren 24-godišnjaka iz Zagreba protiv kojeg je podnesena kaznena prijava, izvijestila je u subotu Policijska uprava vukovarsko-srijemska, a prenijela Hina.

Podsjetimo da je prošli tjedan zbog istog kaznenog djela, policija je već pritvorila 27-godišnjaka te mu je određen jednomjesečni pritvor dok su za ostalim sudionicima napada raspisane tjeralice.

Obojica su osumnjičena da su u nedjelju, 20. rujna oko 0,20 sati ispred ugostiteljskog objekta u Ulici slobode, fizički napali 36-godišnjaka i 31-godišnjaka, koje su pritom lakše ozlijeđeni.

Za drugim osobama osumnjičenim da su bili supočinitelji, a čiji identitet je policiji poznat, raspisana je tjeralica dok se kriminalističko istraživanje nastavlja, navode iz policije.

Inače, kako piše portal Radio Dunava, u petak je održan sastanak predstavnika Zajedničkog veća opština sanačelnikom PU Vukovarsko-sremske Fabijanom Kapularom. Teme sastanka odnosile su se na analizu stanja sigurnosti na području ove Policijske uprave, a u svijetlu većeg broja sukoba na međunacionalnoj osnovi koji su se u proteklih nekoliko mjeseci dogodili na tom području, a u kojima su žrtve bili pripadnici srpske zajednice.

Predstavnici Zajedničkog veća opština, predsjednik Srđan Jeremić, potpredsjednik i zamjenik župana Đorđe Ćurčić te načelnik općine Negoslavci Dušan Jeckov, informirani su o radnjama koje poduzimaju policijski službenici s ciljem otkrivanja počinilaca, kao i o aktivnostima koje za cilj imaju prevenciju ovih neželjenih događaja. Zajednički je konstatirano da se moraju iskoristiti svi potencijali kako bi se ovakvi događaji izbjegli i kako bi stanje sigurnosti građana bilo na onom nivou koji omogućava život bez straha za svakog pojedinca, navodi se u saopštenju ZVO-a.

Treba spomenuti i da je pretragom prostorija udruge navijača u Vukovaru policija u petak pronašla sportsku torbu u kojoj se nalazio paket s marihuanom težine oko 600 grama i tri tablete droge tipa ecstasy, izvijestila je u subotu Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Iz policije navode da su postupajući po dojavi o glasnoj glazbi i vici, policijski službenici u petak 25. rujna oko 2,30 sati u prostorijama udruge navijača u Županijskoj ulici u Vukovaru zatekli više muškaraca te otvorenu vrećicu u kojoj se nalazilo 8,8 grama marihuane. U jutarnjim satima istoga dana obavljen je očevid u prostorijama udruge, gdje je pronađena sportska torba u kojoj se nalazio paket s marihuanom težine oko 600 grama i tri tablete droge tipa ecstasy.

Nakon provedene istrage nad 18-godišnjakom iz Đakova i 25-godišnjakom iz Vukovara, obojica su pritvorena, dok je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnijeta kaznena prijava. Ostalim osobama zatečenima u prostorijama udruge, uručeni su prekršajni nalozi radi počinjenog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više