Novosti

Politika

Tribina i promocija knjige o Mont Everestu

Knjiga ‘Moj Everest – san i java’, Dragane Rajblović, prve žene s Balkana koja se popela na najviši vrh svijeta, u organizaciji SPD-a Privrednik, bit će predstavljena u petak, 12. aprila, u 18 sati, u Privrednikovom domu

Fw6dxpbb4i8kkcrbkzk7a7tdxav

Srpsko privredno društvo Privrednik organizira tribinu i predstavljanje knjige ‘Moj Everest – san i java’, autorke Dragane Rajblović, prve žene s Balkana koja se popela na najviši vrh svijeta – Mont Everest (8850 m) na Himalajima, u petak, 12. aprila, u 18 sati, u Privrednikovom domu, Preradovićeva 18/1 u Zagrebu.

Knjiga o poduhvatu osvajanja najvišeg vrha svijeta je knjiga o ličnom iskustvu Dragane Rajlović, koja je uz ostale članove ekipe provela brojne dane u baznom kampu dalekog Tibeta čekajući povoljan trenutak za uspon na Everest. U knjizi je opisan i pohod na Čo Oju (8200 m), šesti vrh sveta, kao i sve planine koje su prethodile kao priprema za uspon na krov sveta. Kao učesnik mnogih ekspedicija, Dragana je prošla i upoznala razne krajeve sveta, pa je ova knjiga i putopis, gdje prenosi svoje impresije o narodu Šerpasa, Tibetanaca i njihovoj istoriji. Uz sve to, ovo je i planinarski priručnik, a na kraju se nalazi dodatak o aklimatizaciji i prilagođavanju organizma na velike visine.

Na promociji će biti prikazan i polusatni film o ekspediciji sa Himalaja, o tome kako je devet članova ekspedicije tokom dva mjeseca aklimatizacije i uspona provodili vrijeme u baznom i visinskim kampovima, čekajući povoljan trenutak za uspon na najviši vrh Himalaja.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više