Novosti

Kronika

Tрaнспaрeнтнe oпћинe

Oпћинe Рaсињe и Сoкoлoвaц дoбилe су признaњa Институтa зa jaвнe финaнциje

Large priznanja sokolovac 2

Općina Rasinja i Općina Sokolovac dvije su općine u Koprivničko-križevačkoj županiji u kojima žive i brojni pripadnici srpske zajednice. Osim po tradicionalnoj multikulturalnosti i nizu projekta od velikog društvenog značaja, odnedavno su poznate i kao dobitnice vrijednih priznanja za budžetsku transparentnost Instituta za javne financije.

"Općina Rasinja dobila je priznanje za proračunsku transparentnost. Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Istraživanjem je utvrđena količina i pravovremenost objavljenih dokumenata lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2020. do travnja 2021. Općina Rasinja osvojila je maksimalan broj bodova", navedeno je u zvaničnom priopćenju Općine Rasinja.

Slično priopćenje objavila je i Opština Sokolovac. "Rezultati pokazuju daljnji napredak i trend rasta transparentnosti. Lani su općine imale ocjenu 4, ove godine 4,4. Ipak, još uvijek 16 posto, tj. 68 općina ne objavljuje sva tri dokumenta za koje postoji zakonska obveza objave, a čak 31 posto općina ne objavljuje dva dokumenta koje im je Ministarstvo financija preporučilo objavljivati. Općina Sokolovac i ove se godine svrstala među općine koje su na vrijeme i u odgovarajućoj formi objavile svih pet traženih dokumenata vezanih za transparentnost proračuna, te joj je za to dodijeljena petica", stoji u priopćenju sokolovačke općine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više