Novosti

Politika

Srbi u Hrvatskoj oštro osuđuju grafite protiv Hrvata u Srbiji 

Najoštrije osuđujemo poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda u Novom Sadu te tražimo bezrezervnu solidarnost i podršku svima, posebno s predstavnicima Hrvata u Srbiji, poručili su iz SDSS-a, SNV-a i ZVO-a

Yr4tcfkg3byzp3656aqo1qkxcqc

Ilustracija

Tri najveće srpske organizacije u Hrvatskoj - Samostalna demokratska srpska stranka, Srpsko narodno vijeće i Zajedničko vijeće općina - osudile su pisanje grafita u Novom Sadu usmjerenih protiv Hrvata u Srbiji.

‘Najoštrije osuđujemo grafitom iskazanu poruku mržnje i poziv na nasilje prema pripadnicima hrvatskog naroda na jednoj zgradi u Novom Sadu. Izražavamo bezrezervnu solidarnost i podršku svima koji to osjećaju kao prijetnju, a posebno s našim kolegama Tomislavom Žigmanovom, predsjednikom DSHV-a i  Jasnom Vojnić, predsjednicom HNV-a‘, stoji u saopćenju te tri organizacije.

SDSS, SNV i ZVO pozvali su predstavnike gradskih, pokrajinskih i republičkih vlasti Srbije da učine sve da se spriječi ponavljanje i širenje ovakvih poruka. ‘Nemila iskustva Srba iz Hrvatske i nas kao njihovih predstavnika ne bi nitko smio koristiti za slanje ovakvih poruka pripadnicima hrvatskog naroda u Srbiji‘, poručili su.

Mi s predstavnicima Hrvata gradimo partnerske odnose i nastojimo da se odnosi između naših matičnih država Srbije i Hrvatske unapređuju a ne da se kvare. Zato koristimo i ovu priliku da pozovemo najviše predstavnike Hrvatske i Srbije da se posvete unapređenju međusobnih odnosa‘ stoji u saopćenju koje u ime SDSS-as potpisuje Milorad Pupovac, u ime SNV-a Boris Miloševića, a ZVO-a Srđan Jeremić.

Da podsjetimo, Tomislav Žigmanov, poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, među prvima je osudio nedavne napade na građane srpske nacionalnosti u Hrvatskoj.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više