Novosti

Društvo

SNV: N1 Televizija je lažno izvijestila o našim aktivnostima

Fotografijama i zapisnicima o primopredaji humanitarne pomoći Srpsko narodno vijeće demantiralo je navode iz reportaže N1 Televizije da je pomoć uskraćena ljudima koji su kandidati na listi zamjenice gradonačelnika Gline

Srpsko narodno vijeće (SNV) demantiralo je navode iz današnje reportaže N1 Televizije u kojoj su iznesene optužbe da humanitarnu pomoć koju SNV distribuira na Baniji ne mogu dobiti oni koji su na izbornoj listi zamjenice gradonačelnika Gline Branke Bakšić.

"Tokom prijepodneva je N1 Televizija emitirala prilog u kojem su, između ostalog, iznesene zlonamjerne i lažne informacije kako Srpsko narodno vijeće (SNV) uvjetuje dodjeljivanje humanitarne pomoći. Sugovornik novinara N1 dobio je pomoć SNV-a (građevinski materijal) u vrijednosti cca 10.000 eura, što dokazujemo fotografijama na kojima se vidi kako odvozi materijal te fotografijom njegove izjave o preuzimanju humanitarne pomoći. U razgovoru je rekao da je i njegovom rođaku SNV odbio dati pomoć, što također nije istina, i što također potvrđujemo izjavom o preuzimanju građevinskog materijala. Kroz više minuta reportaže neumjereno se i neprimjereno hvali rad jedne od čelnica organizacije 'Ljudi za ljude' koja je istovremeno sudionica u predstojećim lokalnim izborima u Glini. Važno je znati kako je reporter N1 Hrvatska do sada niz puta nastupio u javnosti kao de facto glasnogovornik te organizacije", navodi se u priopćenju SNV-a, uz napomenu da se radi o iznošenju neprovjerenih i netočnih informacija te lažnom izvještavanju o aktivnostima SNV-a.

Svu pomoć, materijalnu i nematerijalnu, davali smo i dajemo svima kojima je ona potrebna, bez bilo kakvih uvjetovanja

"Dajemo na uvid javnosti dokumentaciju koja pokazuje transparentnost našeg rada i u slučaju sugovornika novinara N1 Hrvatska, a za sve ostalo smo dostupni u ponedjeljak 17. maja", dodali su iz SNV-a, priloživši uz priopćenje fotografije i zapisnike o primopredaji humanitarne pomoći, koje su potpisali sam sugovornik N1 Televizije i njegov rođak.

SNV navodi da su u sklopu akcije "Banija je naša kuća" pruženi različiti oblici pomoći stradalima na području Sisačko-moslavačke županije, osobama i porodicama koje su pretrpjele štetu zbog potresa i koje imaju slabiji socioekonomski status.

"Nabavili smo 165 kontejnera, a kroz građevinske radove i nabavu građevinskog materijala pomogli još preko 200 porodica. Također, davali smo i druge oblike pomoći – namještaj, kućanske aparate, paketa hrane i higijenskih potrepština te raznu drugu opremu, za preko 1500 stradalih. Kroz račun, koji je otvoren u sklopu akcije, prikupljeno je nešto više od 2.900.000 kuna. Preko akcije su primljene i materijalne donacije u vrijednosti od oko 3.700.000 kuna. Nadalje, SNV je u Glini, Petrinji, Kostajnici i Dvoru na Uni otvorio područne urede koji svim stradalima daju informacije vezene uz pružanje humanitarne pomoći, obnovu porušenih kuća i štala, pomažu u pisanje zahtjeva za obnovu. U suradnji sa stručnim udrugama podržavamo i pružanje psihosocijalne pomoći. Svu pomoć, materijalnu i nematerijalnu, davali smo i dajemo svima kojima je ona potrebna, bez bilo kakvih uvjetovanja (nacionalnih, političkih ili drugih pripadnosti) što su, ne jednom, zabilježili i brojni mediji. U akciji 'Banija je naša kuća' su uz SNV sudjelovali Srpska pravoslavna crkva, brojni građani, općine, vijeća srpske nacionalne manjine te druge organizacije i firme", navodi se u priopćenju SNV-a.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više