Novosti

Kronika

Пoдрaвкa трaжи кooпeрaнтe

Koпривничкa тврткa нaстojи прoбудити дoмaћу прoизвoдњу: Oпћинa Рaсињa пoзивa зaинтeрeсирaнe прoизвoђaчe вoћa, пoврћa и житaрицa

Zjnwzsmvkai8f79nvuarzo5agxi

Traže se zainteresirani poljoprivrednici (foto Marijan Sušenj/PIXSELL)

Općina Rasinja pozvala je zainteresirane lokalne poljoprivrednike na radni sastanak s predstavnicima koprivničke tvrtke Podravka. Povod je mogućnost poslovne suradnje između poljoprivrednika i Podravke. Ukoliko dođe do željenje suradnje, prema projekcijama Općine Rasinja, to bi moglo potaknuti poljoprivrednu proizvodnju i povećati zaposlenost u rasinjskoj općini.

- Podravka d.d. predstavit će mogućnost otkupa proizvoda poljoprivrednih zadruga i Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) za potrebe industrijske prerade u 2019. godini. Moguća je proizvodnja i otkup voća, povrća i žitarica. Radni sastanak biti će održan u Centru za kulturu, tradiciju i edukaciju u Rasinji - stoji u službenom priopćenju Općine Rasinja. Poljoprivrednici sa šireg rasinjskog područja najavili su dolazak.

- Surađujem s koprivničkom Podravkom u vezi proizvodnje i otkupa žitarica. Tako je slučaj i kod drugih. Većina se ne bavi uzgojem voća i povrća, jer to nije tradicionalna proizvodnja u ovim krajevima. Bez obzira na sve, smatram da bi se trebalo sudjelovati na tom sastanku pa vidjeti kakva se poslovna suradnja nudi. Vrijedi se prije svake odluke dobro informirati, a ovo je odlična prilika za to - rekao je Dušan Dulikravić, poljoprivrednik iz Velikog Poganca, dodavši kako je velika prepreka razvoju poljoprivredne proizvodnje preveliki uvoz stranih poljoprivrednih proizvoda.

Osim u Općini Rasinja, Podravka potiče proizvodnju i otkup poljoprivrednih proizvoda i u drugim dijelovima Republike Hrvatske. Svoje poznate pogone za preradu voća i povrća ima u Varaždinu i Umagu, a oko 80 posto robe nabavlja na domaćem tržištu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više