Novosti

Kronika

Pečat za Margetića

Priznanje dugogodišnjem sportskom radniku i srpskom aktivistu: Dušan Margetić poznat je kao veliki fudbalski stručnjak koji je sportsku karijeru počeo kao igrač NK Bjelovar

Large pe%c4%8dat

Dušan Margetić (u sredini)

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara i član predsjedništva Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije Dušan Margetić (VSNM), povodom proslave dana Grada Bjelovara, dobio je Pečat za svoj doprinos kulturnom i društvenom razvoju Grada. Priznanje mu je uručio gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Dušan Margetić u bjelovarskoj javnosti poznat je kao veliki fudbalski stručnjak koji je sportsku karijeru počeo kao igrač NK Bjelovar i NK Mladost Ždralovi, a nakon toga radio je kao savezni fudbalski sudija Prve jugoslovenske lige. Veliki trag ostavio je i u vaspitanju mladih sudija u nekadašnjoj opštini Bjelovar i kasnije u Gradu Bjelovaru te širom regije. Jednako uspješno kao sportom, bavio se kulturnim radom u sklopu srpskih manjinskih vijeća unazad punih 17 godina. Veliko mu je, kako priznaje, zadovoljstvo što je njegov dugogodišnji društveni angažman prepoznat od Grada Bjelovara, njegovih kolega iz gradskog i županijskog VSNM-a te drugih lokalnih udruženja i institucija.

- Ovo priznanje mi govori da nisam uzalud potrošio pedesetak godina u sportu te odgojio puno dobrih i kvalitetnih sudija, da sam ostavio iza sebe kvalitetan rad i ponašanje, kako među kolegama, tako i među građanstvom koje smo opsluživali. Izuzetno sam zadovoljan što je saradnja našeg Vijeća proširena i s ostalim srpskim Vijećima drugih županija. Zadovoljan sam i sa suradnjom s vijećima ostalih nacionalnih manjina u Bjelovaru. Veliko mi je zadovoljstvo i ponos što je naše Vijeće prepoznato u Gradu i postalo je mjesto gdje se svakodnevno okupljaju građani svih nacionalnosti, svi osjećaju ugodno i dobrodošli te šire pozitivne vibracije po gradu. Na kraju još jednom izražavam zadovoljstvo i zahvaljujem Gradu Bjelovaru, svim građanima, kolegama i prijateljima iz SNV-a bez čije pomoći ne bih dobio ovo vrijedno priznanje - istaknuo je Margetić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više