Novosti

Kronika

Oргaнизирaнo нa Шeкспирa

Жупaниjскo Виjeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe уприличилo je глeдaњe прeдстaвe "Сaн љeтнe нoћи" у Хрвaтскoм нaрoднoм кaзaлишту у Oсиjeку

Large n7114901z osijek hrvatsko narodno kazaliste  1

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Vijeće srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, pod predsjedništvom Dejana Jeličića i u saradnji s belomanastirskim Pododborom SKD-a "Prosvjeta", organizovalo je u ponedjeljak, 13. decembra ove godine, odlazak svojih članova i članova drugih srpskih organizacija iz Osijeka i Baranje u Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku na predstavu "San ljetne noći" Vilijama Šekspira.

Ana Jeličić, jedna od gledateljica iz Belog Manastira, za "Novosti" je ispričala svoje dojmove.

- U ove hladne, tmurne i sive dane posjet Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku za nas je bio pravo osvježenje. Odlični glumci, uz izvrsnu režiju mlade rediteljice Tamare Damjanović, kako čujemo rođene Osječanke, na zanimljiv i dopadljiv način prikazali su nam Šekspirovo djelo s uvijek aktualnom temom – temom ljubavi. Zato su na kraju predstave glumci nagrađeni velikim aplauzom, a publika je zadovoljna i dobro raspoložena napustila kazalište. Za mene, i ne samo za mene, bilo je to jedno ugodno provedeno veče, ispunjeno smijehom, u lijepom okruženju, prijatnom društvu i dobrom raspoloženju, baš onim što svima nama nedostaje – rekla je Ana.

Ukoliko je publika zadovoljna, onda su zadovoljni i glumci i svi ostali kazalištarci. U osječkom "Snu ljetne noći" glume: Armin Ćatić, Sandra Lončarić, Matija Kačan (Vilinji svijet) – Duško Modrinić, Selma Mehić, Antonio Jakupčević, Ivan Čačić, Ivana Soldo Čabraja, Antonia Mrkonjić (Ljudski svijet) te Aljoša Čepl, Ivan Simon, Miroslav Čabraja, Matko Duvnjak Jović, Dora Bogdanović i Nora Čabraja (Zanatlije).

Na kraju, treba još istaknuti impresivnu scenografiju studenata 1. i 2. godine preddiplomskog studija na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu te činjenicu da je predstava završila poznatom baladom Elvisa Presleya "Can't Help Falling in Love", koju su pjevali svi glumci, ali sudeći po njihanju glava u gledalištu i – publika.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više