Novosti

Politika

Nesmetano divljanje Dražena Keleminca u Srbu

Dražen Keleminec i Nikola Lukić iz A-HSP-a uznemiravaju mještane Srba. Snimali su mobitelom četvoricu mladića koji su hodali kroz mjesto, da bi na kraju policija privela njih, a ne članove filoustaške stranke

Large kele

Dražen Keleminec na prosvjedu u Srbu 2015. (foto Tv Loki)

Uoči obilježavanja 80. godišnjice Dana ustanka u Srbu, koje će se održati u utorak 27. jula, događa se nezapamćeno divljanje filoustaške stranke A-HSP-a. Predsjednik te marginalne stranke Dražen Keleminec došao je u Srb prije dva dana otkad uznemirava i straši lokalno stanovništvo. Stacionirao se u središtu Srba u kamp kućici okićenoj ustaškim simbolima iz koje pušta pjesme Marka Perkovića Thompsona.

Kako je najavio prije nekoliko dana, sve do 1. augusta u Srbu će održavati "predavanja o Domovinskom ratu".

Prema našim informacijama, sinoć je došlo do incidenta u centru Srba. Keleminec i izvjesni Nikola Lukić snimili su nekoliko videa koje su potom plasirali na YouTube. Zbog zaštite identiteta, ali i dostojanstva snimljenih mještana Srba, video nećemo objaviti. 

Keleminec i Lukić, u pratnji jednog policajca, oko tri ujutro su prišli četvorici mladića koji su stajali na cesti. Jedan od njih upitao ga je zašto snima, na što je Keleminec odgovorio da smije snimati, da je on u Hrvatskoj i da nije došao iz Beograda. Mladić mu je odgovorio da nije ni on, da mu je kuća u Srbu.

Policajac niti u jednom trenutku nije spriječio Keleminca u snimanju i uznemiravanju mladića. Upitao ih je za dokumenta, i, pošto ih oni nisu imali kod sebe, policajac ih je priveo u stanicu.

Jedan od privedenih u izjavi za Novosti je kazao da su se vraćali sa druženja i da su na cesti čekali još jednog prijatelja koji im je išao u susret. Dokumente nisu imali jer su praktično bili ispred svojih kuća.

- Oni su snimali naše privođenje u stanicu. Došli smo u stanicu, bila nam je smiješna ta situacija, gledali smo se čudno, onda je drugi policajac rekao mom prijatelju: "Ako se još jednom nasmiješiš, razbit ću ti zube, polomit ću te cijelog." Moj prijatelj se ispričao. Uzeli su nam podatke i tražili naša imena u kompjuteru. Potom su nas pustili i rekli da idemo odmah kući - kazao je mladić koji je želio ostati anoniman.

Kada su izašli iz stanice on je otišao na lijevu stranu, a trojica prijatelja na desnu. Keleminec i Lukić su im stali na put, a jedan od mladića, prema riječima svjedoka, slučajno je zakačio ramenom Nikolu Lukića. Policija je izašla iz stanice i opet ih privela. Mladića koji je imao fizički kontakt sa Lukićem su odveli u policijsku stanicu u Gračac, a iz pritvora je pušten danas oko 11 ujutro.

Keleminec je u video govorio da su im privedeni vikali "Ubit ćemo, zaklat ćemo ustaše", najavljujući da će biti tu i pratiti razvoj situacije.

"Vidjet ćemo da li će Pupovac nazvati i urgirati da ih se pusti. Došli su nam pred kamper s beogradskim registracijama, vikali da će ubiti ustaše", rekao je Keleminec.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više