Novosti

Društvo

Нe дoзвoли дa зaбoли

Члaнoви Eдукaтивнoг тeaтрa из Субoтицe извeли су у Српскoм дoму Вукoвaр зa дeцу рaзрeднe нaстaвe прeдстaву eдукaтивнoг кaрaктeрa "Нe дoзвoли дa тe зуб зaбoли"

Large informator ne dozvoli   %c4%87irilica

Predstavu je pogledalo 600 mališana

Predstavu edukativnog karaktera "Ne dozvoli da te zub zaboli", koja na zabavan i poučan način ukazuje deci na važnost zdrave ishrane, pravilnog pranja zuba i oralne higijene uopšte. izveli su 19. marta u Srpskom domu Vukovar za decu razredne nastave, članovi Edukativnog teatra iz Subotice.

Predstavu je u tri termina pogledalo 600 mališana vukovarskih i škola iz okolnih opština. Producent subotičkog teatra, koji se više od 20 godina bavi produkcijom i izvođenjem predstava za decu Ninoslav Mičić naglasio je da su sve njihove predstave edukativnog karaktera i realizuju ih u saradnji s profesionalnim glumcima iz Novog Sada.

"Ne dozvoli da te zub zaboli" izvode dvojica mladih glumaca. Oni upotpunjuju priču, daju joj duhovitost, razigranost, raspevanost i šarolikost pozorišnog izraza. Zubar je deci prikazan kao osoba koje se ne treba plašiti i kojoj se treba obratiti ukoliko se sretnu sa "zubnim" problemima. Dečak koji ne pere zube i hrani se slatkišima, šalje jasnu poruku i pouku najmlađima. Glumac Stefan Begonja u ulozi karijesa govori deci šta se dešava kad se pokvari zub. Objasnio je i koliko je teško decu animirati predstavom.

- Potrebno je veliko iskustvo i puno energije. S decom nema laži i prevare. Koliko daš ili uložiš, toliko će ti se vratiti - poručio je mladi Begonja.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više