Novosti

Kronika

Najesti se za 31 kunu

Prve septembarske subote, Turistička zajednica Baranje, u suradnji s Gradom Belim Manastirom, organizira Najveću hrvatsku fišijadu, na kojoj se očekuje da će svoje kuhače ukrstiti oko 250 fiš-majstora

Large 7

(foto Ivica Galović/PIXSELL)

Gdje se u ovo vrijeme intenzivnog rasta cijena može najesti i dobro zabaviti za samo 31,25 kuna po osobi? Uz kotizaciju od 250 kuna zainteresirani građani dobivaju tri kilograma ribe, kruh, drva, tanjire i stol za – osam osoba. Usto će ih od 19 sati zabavljati Tamburaški sastav "Žeteoci", a od 21 sat koncert će održati i grupa "Magazin". A da bi sve to dobili, građani moraju ispuniti dva uslova. Prvo, trećeg septembra ove godine moraju doći u Beli Manastiri i, drugo, u svojoj osmočlanoj ekipi moraju imati bar jednog člana ili članicu koja od ponuđenih sastojaka, uz svoje začine, može i zna skuhati – fiš-paprikaš. I to, naravno, što ukusniji tim bolje jer će ga na kraju ista ekipa u slast i pojesti.

A toga dana, prve septembarske subote, Turistička zajednica Baranje, u suradnji s Gradom Belim Manastirom, organizira Najveću hrvatsku fišijadu, na kojoj se očekuje da će svoje kuhače ukrstiti oko 250 fiš-majstora. Program počinje u 16 sati okupljanjem kuhara i njihovih ekipa. Sat kasnije počinje Prvenstvo Hrvatske u kuhanju fiša, a još sat kasnije i Prvenstvo Baranje u kuhanju fiša, u kome mogu učestvovati svi prijavljeni.

Uz glavni događaj, fiš-kuhare i posjetioce očekuje i prigodan sajamski te takmičarski program u neobičnim disciplinama: povlačenju konopa i obaranju ruke, nadmetanju u puhanju balona za žene i muškarce te takmičenju u ispijanju piva za muškarce i također – za žene.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više