Novosti

Politika

Miro Bulj show

Show na Privrednikovoj tribini ukrao je zastupnik Mosta Miro Bulj. Po njegovom mišljenju, za Milorada Pupovca nije bila potrebna tematska sjednica Sabora jer je njegova politika poznata, pošto ‘stoji uz srpskog predsjednika Vučića’

L3rpwh1dbil74vv419oafo0mm9f

HDZ je prije nekoliko godina koristio veterane šatoraše kako bi demontirao Ivu Josipovića i Zorana Milanovića, a sada im se to vraća, rekao je advokat Anto Nobilo na Privrednikovoj tribini o najavljenom protestu u Vukovaru. Dodao je da bi zahtjevi veterana bili uvjerljivi da su tražili procesiranje počinitelja svih ratnih zločina ili da su od DORH-a tražili procesuiranje organiziranog kriminala i korupcije. ‘Osnovni krimen HDZ-a jest što je od veterana stvorio privilegiranu nadklasu’, dodao je Nobilo.

No show je ukrao zastupnik Mosta Miro Bulj. Po njegovom mišljenju, za Milorada Pupovca nije bila potrebna tematska sjednica Sabora jer je njegova politika poznata, pošto ‘stoji uz srpskog predsjednika Vučića’. Uz ponavljanje kako u njegovom kraju oko Sinja teško žive Hrvati i Srbi pa pomaže jednima i drugima i osuđuje sve zločine, Bulj je značajan dio izlaganja posvetio nazivanju srpskog predsjednika Aleksandra Vučića zločincem, četnikom i krivcem za egzodus Srba.

Buljeva izlaganja, uključujući i tvrdnje o nenaplaćenih 30 milijardi eura ratne štete, natjerala su na reakciju predstavnicu ambasade Srbije Kseniju Đukić. Ona je zatražila da se o zvaničnicima govori s uvažavanjem.

- Osim toga, tu su nerešena pitanja ratnog nasleđa, od nepriznavanja radnog staža i neisplaćivanja penzija Srbima, do nepridržavanja Aneksa G sporazuma o sukcesiji - rekla je Đukić u polemici s Buljem.

Saborski zastupnik Boris Milošević rekao je da je SDSS pritisnuo Vladu da u svoj program uvrsti procesuiranje ratnih zločina. Što se Vučića tiče, citirao je čelnog čovjeka Hrvata u Srbiji Tomislava Žigmanova koji je rekao da je ‘Vučić savjestan i odgovoran u ispunjavanju dogovorenog i obećanog’.

- Najavljeni protest potiče tri opasna procesa, prvi je stigmatizacija cijele srpske zajednice koja je dala nemjerljiv doprinos Hrvatskoj. Drugi je poticanje pravosuđa da pravi greške kao 1990-ih, kada se sudilo mnogim nevinim ljudima. Kada netko govori o potrebi za lustracijom, treba ga podsjetiti da je lustracija u pravosuđu provedena 1990. A treći je proces uvođenja ‘naših’ zločinaca prema kojima se postupa blaže - naglasio je Milošević.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više