Novosti

Društvo

Katran i perje: Projekt Velebitsko

Vlasnik ličke pivovare Karlo Starčević kao nesuđeni lider pravaša: Simpatizeri se užurbano okupljaju po pivnicama gradova, sela i zaselaka, i to nakon što su svi redom po nekoliko puta promijenili po nekoliko stranaka što u imenu sadrže slova H, S i P

Zfto4fwilz20gdul6rrthmmxw0c

Karlo Starčević  (foto Žarko Bašić/PIXSELL)

Bit će još belaja od pravaša, slavne stranke koja nam je, između ostalih, podarila jednog Antu Đapića, HOS, Daniela Srba i druge povijesne tekovine samostalne države. Da je pravaški nastrojen dio stanovništva, koji se oduvijek volio dičiti odjećom crne boje, neraskidivo vezan uz pivnice i krigle, govori i činjenica da će novi ujedinitelj nekoliko stotina stranaka koje u nazivima nose kraticu HSP biti vlasnik Pivovare Ličanka – Karlo Starčević.

Ovaj poduzetnik se za ovu stožernu povijesnu ulogu samokandidirao još 2011. godine. Velikogorička udruga mladih GAS zamolila ga je da sponzorira njihov rock festival, a on im je odgovorio da izvole malo prošetati. ‘Moje pitanje je tko je počeo s pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega’, uvalio im ga je pivar.

Tu su se blazirani alternativci, kojima je Velebitsko pivo bilo baš onako cool, sablaznili, no tko im kriv bio kad nemaju pojma kako stvari stoje na zastavi u tri boje. ‘Zašto, pobogu, nisu organizirali neki, recimo to tako, tamburaški koncert ili hercegovačku gangu? Zašto bih ja uživao u nekakvom afričkom rocku, koji ni po kakvoj vezi ne pripada hrvatskoj tradiciji i hrvatskom narodu’, nastavio je Starčević u Jutarnjem listu ovu uzbudljivu polemiku. Poručio je balavcima neka malo više rade i zaprljaju ruke, a ne da kukumavče.

S obzirom na to da je tragičnoj figuri domaće politike Danielu Srbu muka od pravašenja, Starčević je jedini kandidat za čelnika stranke. Simpatizeri se užurbano okupljaju po pivnicama gradova, sela i zaselaka, i to nakon što su svi redom po nekoliko puta promijenili po nekoliko stranaka što u imenu sadrže slova H, S i P. Priča se o velikom pojačanju u vidu Dražena Keleminca, a možda navrati čak i slavni Dobroslav Paraga.

Zabranu približavanja, međutim, imaju Pero Ćorić i Ivan Tepeš, zaboravljene zvijezde iz Karamarkove ere. Nabrijani pravaši kažu da su ovi usrali motku u koaliciji s HDZ-om. Među hardcore pravašima vladajuća stranka nikada nije osobito kotirala, pa Starčević čuvene HDZ-ove ‘dečke iz Hennessyja’ (Valentić, Mišetić, Vedriš, Škegro, Gregurić) ne može smisliti jer da su sudjelovali u privatizacijskoj pljački.

Samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, piše Slobodna Dalmacija, drevni HSP je već bogatiji za najmanje 350 novih ili povratničkih članova, među kojima su pripadnici čuvene IX. bojne HOS-a ‘Rafael vitez Boban’. Osim po pivu koje nije za pedofile i pederčine, Karlo Starčević je navodno znan i po tome da svako javno obraćanje završava pozdravom ZDS. Smijuljite se samo, smijali su se i Trumpu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više