Novosti

Politika

Katran i perje: Dokolica

Bivši predsjednik HDZ-a bavi se vojno-obavještajnim turizmom: Pošto se, kaže, ‘uvjerio kako suvremena Amerika uistinu predstavlja model slobode, sigurnosti i gospodarskog napretka’, tronuti Karamarko je položio bukete na grobove nekolicine američkih vojnika hrvatskog porijekla na čuvenom vojnom groblju Arlington

Qr5fxts22eu3mqvl92hry6e6kzy

Tomislav Karamarko  (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Čini se doista izlišnim da nas Tomislav Karamarko svako malo na društvenim mrežama podsjeća na svoju opstojnost. Ta njegovo djelo ovih dana življe je no ikad: dovoljno je samo pogledati što se zbiva na ulicama, zidovima, u javnim debatama i na internetskim portalima desnog undergrounda. Iako su ga stranački drugovi prebrisali prljavom gumicom kao da ga nikad nije bilo, a odani psići na HTV-u izbacili čak iz pregleda prošlogodišnjih političkih zbivanja, Karamarko je svakako ostavio upečatljiv trag na našoj društvenoj sceni.

Kako ekskluzivno ne doznaju ‘Katran i perje’, u štabu Donalda Trumpa upravo intenzivno proučavaju kratku eru vladavine Karamarkove koalicije, osobito zbog očitih podudarnosti u metodama širenja alternativnih činjenica, difamacije protivnika i odnosa prema prethodnicima na vlasti. To je očito skužio i sam Karamarko, pa nije propustio priliku da posjeti ishodište progresivnih težnji u svijetu ovih dana, a to je svakako Washington. Tamo se događa politika što uzrokuje homoerotska uzbuđenja diljem regije, od hrvatskih protodesničara sve do njihovih kolega u Srbiji, koji se također klanjaju njegovom veličanstvu Trumpu.

‘Dragi prijatelji, upravo sam se vratio iz posjeta Washingtonu, gdje sam se družio sa starim prijateljima i kolegama. Također, susreo sam se s nekoliko američkih dužnosnika koji brinu o pitanjima od važnosti za Hrvatsku i njenom okruženju’, napisao je bivši šef HDZ-a na Facebooku. S obzirom na to da trenutačno ne obnaša nikakvu funkciju i da nije imenovao ‘američke dužnosnike’, neki mediji izrazili su nedoumicu u njegovu moć rasuđivanja, jer im se pričinilo da je Karamarko umislio da je Kolinda Grabar-Kitarović. Pošto se, kaže, ‘uvjerio kako suvremena Amerika uistinu predstavlja model slobode, sigurnosti i gospodarskog napretka’, tronuti Karamarko je položio bukete na grobove nekolicine američkih vojnika hrvatskog porijekla na čuvenom vojnom groblju Arlington – koji su se ‘borili za slobodu i demokraciju širom svijeta’.

- Osim što je ovom objavom nastojao potvrditi nevjerojatnu činjenicu da još uvijek ima prijatelje, Karamarko očito pokazuje neizmjeran podsvjesni žal što ga u ovim povijesnim trenucima za svjetsku desnicu nema na političkoj sceni. Opravdane su sumnje da zbog viška slobodnog vremena proživljava krizu identiteta te nije isključeno da je doista pomislio da je hrvatska predsjednica - potvrdio je za ‘Katran i perje’ neimenovani izvor iz Instituta za psihološku pomoć u Crevarskoj Strani, poslije Vrginmosta prema Petrovoj gori nalijevo.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više