Novosti

Kultura

Jaвoрчићи у Oсиjeку

У Српскoj прaвoслaвнoj црквeнoj oпштини Oсиjeк oдржaн je гoдишњи кoнцeрт Српскoг Пeвaчкoг Друштвa Jaвoр из Вукoвaрa нa кojeм je нaступилo 13 члaнoвa нajмлaђe групe Jaвoрчић

Large informator  kreativno %c4%87o%c5%a1e  %c4%87irilica

Publika u Osijeku

Dva dana zaredom, u prostorijama SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, održana su dva kulturna događaja. U subotu 16. decembra održana je izložba radova Likovne sekcije "Kreativno ćoše". Kroz ukupno 17 radionica u 2023. godini prošlo je petnaestak ljubitelja kreativnog izražavanja. Voditeljica likovnih radionica Snježana Fuis objasnila što se i kako izrađivalo kroz radionice.

Dan kasnije, 17. decembra, u Crkvenoj sali Srpske pravoslavne crkvene opštine Osijek, održan je godišnji koncert Srpskog Pevačkog Društva Javor iz Vukovara. Koncert je organizovan u organizaciji SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, i Srpske pravoslavne crkvene opštine Osijek. Na koncertu je nastupilo 13 članova najmlađe grupe Javorčići. Na 45-minutnom koncertu, koji je pratilo više od stotinu dece, članova i gostiju, Javorčići su izveli 14 pesama pod vodstvom dirigenta Aleksandre Krtinić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više