Novosti

Kultura

Хумaнитaрнa рaзглeдницa

ВСНM Oпштинe Бoрoвo oргaнизoвao je 11. хумaнитaрну фoтo-излoжбу Бoрoвскa рaзглeдницa сa рaдoвимa фoтoгрaфa Mилeнкa Вукajлoвићa, 26 фoтoгрaфa aмaтeрa тe фoтoгрaфиjaмa из прoшлoсти бoрoвскoг крaja

Large informator humanitarna %c4%87irilica

Otvorenje "Borovske razglednice"

U organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Opštine Borovo, u Galeriji Osnovne škole u tom mestu, 27. decembra održana je 11. po redu humanitarna foto-izložba Borovska razglednica.

Prema rečima predsednika Veća, Dušana Latasa, ovogodišnja izložba bila je podeljena u tri segmenta. U jednom su učestvovali fotografi - amateri, njih 26, drugi deo bio je posvećen izložbi desetak fotografija gostujućeg, dugogodišnjeg fotografa Milenka Vukajlovića, dok je u trećem delu bila izložba starih, mahom crno-belih fotografija, koje su sadržavale bogat deo prošlosti borovskog kraja.

Među ovogodišnjim učesnicima konkursa, prvu nagradu za najbolju fotografiju osvojio je Aleksandar Čečavac, druga je bila Maja Lončarević, a treću titulu ponela je Natalija Kovač. Autori su nagrađeni poklon-bonovima u iznosu od 50 evra za prvo, 30 evra za drugo i 20 evra za treće mesto, o čemu su odlučivali članovi ocenjivačke komisije.

Latas je kao jednu od ideja u budućem periodu, najavio izdavanje knjige posvećene ovoj izložbi.

- U današnjim vremenima, kada se fotografija u materijalnom obliku izgubila, namera nam je na ovaj način sačuvati od zaborava trenutke koje su obeležili pojedine periode života u Borovu - rekao je u ime organizatora Latas. Manifestaciju su svojim nastupom obogatili članovi Tamburaške sekcije borovskog KUD-a Branislav Nušić.

Novčani iznos, koji je kao prilog prikupljen donacijama posetilaca i ove će godine biti uplaćen u humanitarne svrhe, odnosno kao pomoć socijalno ugroženim porodicama, onima sa više članova ili porodicama teško obolele dece.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više