Novosti

Kronika

Dogovoreno – urađeno

Odnos gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića prema pripadnicima srpske zajednice u Vinkovcima i Mirkovcima za svaku je pohvalu, rekao je zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić

Large 6

Ivan Bosančić (foto Dubravka Petrić/PIXSELL)

Na inicijativu zamenika vukovarsko-sremskog župana Srđana Jeremića u prostoru Veća srpske nacionalne manjina grada Vinkovaca u Mirkovcima, održan je sastanak sa predstavnicima ovog manjinskog veća i udruženja koja na tom području okupljaju pripadnike srpskog naroda s ciljem stvaranja boljih uslova za njihov život. Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

- Drago mi je da sam imao priliku razgovarati sa predstavnicima manjinskog naroda, ali ja više volim koristiti termin građanima Vinkovaca koji žive na prostoru Mirkovaca. Ono što smo do sada dogovorili, u pravilu smo, ili uradili ili se sada radi. Verujem da puno toga zajednički možemo učiniti, a posebno mi je drago da postoji taj angažman dožupana i manjinskog Veća – rekao je Bosančić i pobrojao sve poslove koji su u proteklom periodu urađeni na dobrobit Srba u Mirkovcima kojih je u tom vinkovačkom naselju oko sedam stotina.

Većina problema koji su istaknuti pre šest meseci na sličnom sastanku su rešeni. Pravoslavno groblje je najvećim delom ograđeno, u toku je sanacija kapele, sanirane su prostorije tamošnjeg lovačkog društva, Fudbalski klub "Hajduk Mirko" dobio je finansijsku podršku za takmičenje, a VSNM za uređenje i opremanje kuće kupljene za potrebe srpske zajednice.

Izgradnja pešačkih staza i cesta, rekonstrukcija zgrade osnovne škole te završetak kanalizacije značajno će doprineti kvalitetu života Mirkovčana, istakao je zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić.

- Moram konstatovati da je značajan deo onoga što smo dogovorili već urađeno. Ovaj razgovor je bio vrlo konstruktivan jer su ljudi otvoreno postavljali pitanja gradonačelniku čiji je odnos prema pripadnicima srpske zajednice u Vinkovcima i Mirkovcima za svaku pohvalu. Nadam se da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti. Planiramo na proleće ponovo organizovati sastanak kako bi videli koliko smo odmakli od onoga što smo danas dogovorili – zaključio je Jeremić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više