Novosti

Kronika

Aмбициoзaн плaн

Зa рaд Виjeћa српскe нaциoнaлнe мaњинe Kaрлoвaчкe жупaниje зa нaрeдну гoдину плaнирaнo je 245.000 кунa, a срeдствa би трeбaли oсигурaти Жупaниja и дoнaтoри

Large 2

Predsjedništvo VSNM-a Karlovačke županije

Aktivnosti Vijeća u protekla tri mjeseca, planirane aktivnosti do kraja ove godine, plan rada za narednu godinu i financijski plan za 2022. godinu bile su glavne teme o kojima je krajem prošlog tjedna raspravljalo predsjedništvo VSNM-a Karlovačke županije. Bilo je riječi i o preraspodjeli sredstava dobivenih za rad u ovoj godini.

U protekla tri mjeseca, Vijeće i vijećnici imali su cijeli niz aktivnosti. U tom dijelu godine se održava niz komemoracija stanovnicima Korduna stradalima u Drugom svjetskom ratu i obilježavaju se godišnjice formiranja brojnih partizanskih odreda. Održane su jedna sjednica Predsjedništva te svečana i radna sjednica Vijeća povodom Dana Vijeća i krsne slave. Održano je više sastanaka i tribina povodom dopunskih izbora i popisa stanovništva.

Delegacija županijskog VSNM-a posjetila je karlovačku županicu Martinu Furdek Hajdin, a vijećnici su prisustvovali slavama manjinskih vijeća u općinama Saborsko i Slunju. Vijeće je organiziralo i komemoraciju rezervistima stradalim na Koranskom mostu u Karlovcu 21. septembra 1991. godine. Nedavno su ponovo ugošćeni generalni konzul i konzul iz riječkog konzulata Srbije, a VSNM je, zajedno sa Srpskim narodnim vijećem, bilo glavni ovogodišnji organizator obilježavanja stradanja Srba u vojnoj operaciji Oluja, što je održano u mjestu Donji Skrad u općini Barilović. Tamo je ubijeno desetak srpskih civila starije životne dobi.

Do kraja godine održat će se dvije sjednice Vijeća i organizirati jedna tribina. Članovi će prisustvovati komemoracijama u Partizanskoj Drežnici i u Prkosu te će biti obilježeni pravoslavni praznici. Za narednu godinu Vijeće je za rad planiralo 245.000 kuna, a sredstva bi trebala osigurati Karlovačka županija i donatori. Razmatrana je i financijska projekcija za 2023. i 2024. godinu u jednakim iznosima.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više