Novosti

Kronika

17. сaзив Ликoвнe кoлoниje ‘Ђoлa’

У oргaнизaциjи дaрђaнскoг Пoдoдбoрa СKД-a ‘Прoсвjeтa’ и Ликoвнe рaдиoницe ‘’Пeтaр Дoбрoвић”, oдржaнa je 17. пo рeду Ликoвнa кoлoниja ‘’Ђoлa 2020’ нa кojoj je учeствoвaлo тридeсeтaк сликaрa

N7u206f1tzsflcbdotqn3af8eqz

Učesnici 'Đole 2020'

Prošle subote i nedjelje, u organizaciji darđanskog Pododbora SKD-a ‘Prosvjeta’ i Likovne radionice ‘’Petar Dobrović”, održana je 17. po redu Likovna kolonija ‘’Đola 2020”. Na koloniji je učestvovalo tridesetak slikara iz Zagreba, Osijeka, Slatine, Belog Manastira, Batine, Darde itd. Učesnici su bili akademski slikari, afirmirani slikari amateri te učenici osnovnih i srednjih škola, koji su svi zajedno doprinijeli da se već bogati umjetnički fond Likovne radionice ‘Petar Dobrović’ obogati s četrdesetak novih reprezentativnih radova. Oko organizacije i sveukupnog rada Kolonije brinula se voditeljica Likovne radionice Rada Marković, magistra likovne umjetnosti.

U subotu, nakon što je predsjednik Pododbora Mirko Marković zvanično otvorio Koloniju, učesnici su mogli razgledati izložbu slika s prethodnog, šesnaestog saziva, o kome je, kao i o temi ‘Slikarstvo Zlatka Price’, govorio prof. Petar Matić. Potom je stihove Mileta Jakšića ‘Pesnik i pesma’ pročitala Ljeposava Grubor, dok je Hranislava Mesarić otpjevala poznatu pjesmu ‘Žute dunje’. Na otvaranju kolonije i slikarske izložbe bio je i Radomir Čvarković, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više