Novosti

Društvo

Зa друштвeни живoт

У прoтeклoм пeриoду урeдили смo гoтoвo свe друштвeнe дoмoвe, a циљ нaм je пoбoљшaњe друштвeнoг живoтa, рeкao je нa свeчaнoсти Дaнa Oпштинe Шoдoлoвци, нaчeлник Дрaгaн Зoрић

Large informator za dru%c5%a1tveni  %c4%87iilica

Svečanost u Šodolovcima

U proteklom periodu uredili smo gotovo sve društvene domove, od spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda do uvođenje interneta i struje, a cilj nam je poboljšanje društvenog života - rekao je na svečanosti Dana Opštine Šodolovci, načelnik Dragan Zorić.

U društvenom domu u Petrovoj Slatini, 13. maja je kao dan ove jedinice lokalne samouprave obeležen i Sveti Vasilije Ostroški. Program je, već uobičajeno počeo obraćanjem predsednika Opštinskog veća Lazara Telente i načelnika Zorića.

Govoreći o infrastrukturnim projektima, načelnik je naveo sanaciju onečišćenog zemljišta i deponije izrazivši nadu da će uskoro i Šodolovci postati zelena opština.

- Izvršena je rekonstrukcija rasvete u četiri naselja, izgrađena su četiri kombinovana betonska sportska igrališta. Plan je da imamo pet fitnes igrališta i sedam dečjih - rekao je opštinski načelnik dodajući kako je tendencija podići socijalni program na jedan viši nivo.

- Cilj nam je da se orijentišemo na socijalni program. Nikad nema kraja zidanju, asfaltiranju i obnavljanju mesta u sastavu opštine, ali namera nam je da organizovanjem različitih manifestacija uključimo što veći broj sumeštana - naveo je Zorić.

Opština Šodolovci u svom sastavu ima dosta mesta, ali ne veliki broj stanovnika. Prema popisu iz 2021. godine, reč je o 1217 stanovnika, većinski srpske nacionalnosti, a u sastavu opštine su naselja Ada, Koprivna, Petrova Slatina, Palača, Paulin Dvor, Silaš i Šodolovci.

- Iz svakog mesta imamo većnika i svaki od njih zna probleme svojih meštana. Te probleme iznosimo na Opštinskom veću, prema zahtevima meštana i donosimo odluke. U selima ima najviše starijih stanovnika, s obzirom da su mladi zbog nezaposlenosti otišli u inostranstvo - rekao je Lazar Telenta.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više