Novosti

Kultura

Вaриjaциja нa тeму

Жeљкo Нинчић, глумaц-кoмичaр кojи je у "Сaрajeвскoj aудициjи" oтeлoтвoриo ликoвe Хeрцeгoвцa Maринкa Ћутукa и Бoсaнцa Вeсeлoг, сa свojoм прeдстaвoм "Eрo с oвoгa свиjeтa" гoстoвao je у Вукoвaру

Large marinko  %c4%87irilica

Glumac govori citate iz "Audicije"

"Ćet'ri sata ćamim ćekajući" i "Primi me" čuvene su rečenice iz nekad najgledanije predstave regiona "Sarajevske audicije", a izgovarao ih je glumac Željko Ninčić, koji je u Audiciji otelotvorio likove Hercegovca Marinka Ćutuka i Bosanca Veselog. Ovaj glumac-komičar, koji je ujedno i autor, sa svojom predstavom "Ero s ovoga svijeta", gostovao je 29. oktobra u Vukovaru.

U prepunoj sali Srpskog doma, sat i po vremena govorio je poznate isečke iz predstave nastale pre nekoliko decenija, dajući im autorski pečat. Za sebe kaže da je Ero sa ovoga svijeta, pa je tako nazvao i predstavu.

- Ovo je po prvi put da izvodim stend ap varijantu u kojoj gledaoci mogu da se prisete kultnih momenata legendarne predstave kao i novih autorskih kreacija dva najatraktivnija lika. Kombinacijom proverenih momenata, uz osavremenjavanje i mnogobrojne improvizacije, predstava postaje regionalni hit i dobro je prihvaćena kod publike - rekao je glumac.

U predstavi spomenutog naziva, lik "Marinko Ćutuk", govori o svojim utiscima i doživljajima sa audicija širom regiona, kao i svom odnosu prema današnjim događanjima i promenama koje se dešavaju na našem području, dok s druge strane, "Bosanac Veseli" se više osvrće na status izbeglice, kao i iskustvo iz Kanade pa na šaljiv način prikazuje paralelu dva sveta.

- U predstavi ima svega, od imitacija, gega, vica do dramskih momenata. Gde sam se kao autor trudio da kažem mnogo više nego da to bude puko zabavljanje i nekakva vrsta atrakcije koja je sama sebi svrha - naglasio je Ninčić, govoreći o konceptu predstave. Osvrnuvši se na doživljaj humora u vremenima "Sarajevske audicije", 80-tih godina prošlog veka i danas naglasio je popriličnu razliku.

- Uvek je najteži posao bio nasmejati ljude i stvoriti tu pozitivnu atmosferu. Mnoge okolnosti ne idu na ruku komičarima - smatra Ninčić.

Direktor Srpskog doma Nebojša Vidović istakao je da ova ustanova u kulturi nastavlja da osluškuje puls publike, pa su se tako ovaj put, u kreiranju programa, odlučili na sat i po čistog humora i smeha.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više