Novosti

Društvo

Скупштинa крњaчкe Прoсвjeтe

Пoдoдбoр je лaни сa сeкциjaмa нaступиo нa 20 мaнифeстaциja и прирeдби у Хрвaтскoj, БиХ и Србиjи. Приjaвљeни су нeки нoви прojeкти Mинистaрству културe и Kaрлoвaчкoj жупaниjи

Large informator skup%c5%a1tina %c4%87irilica

Izborna skupština Pododbora SKD Prosvjeta Krnjak

Dosadašnja predsjednica pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Krnjaka Goranka Mandić ponovno je jednoglasno izabrana na mandat od četiri godine na izvještajno-izbornoj skupštini pododbora.

Pododbor Prosvjete u Krnjaku je osnovan prije 25 godina i taj će jubilej biti obilježen ove godine, a prvi predsjednik pododbora je bio nedavno preminuli Đuro Mrđenović kojem je skupština minutom šutnje, kao i ostalim preminulim članovima, odala počast. U pododboru djeluju folklorna, pjevačka, muzička i dramsko-recitatorska sekcija.

Pododbor je lani sa svojim sekcijama nastupio na 20 manifestacija i priredbi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Lani su raspolagali s nešto manje od 14.000 eura. Prijavljeni su neki novi projekti Ministarstvu kulture i Karlovačkoj županiji te će biti nabavljene nove i kompletirane postojeće narodne nošnje.

Ove godine pododbor je nastupio na Srpskoj večeri u Zagrebu i na Svetosavskoj akademiji u Vrginmostu. Načelnik Krnjaka Perica Matijević je rekao da je pododbor najbolja srpska organizacija na području općine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više