Novosti

Društvo

Pupovac kod episkopa Gerasima

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i episkop gornjokarlovački Gerasim razgovarali su o sakupljanju pomoći stradalima u potresu, a eparhija je otvorila poseban račun i za obnovu srušenih i oštećenih sakralnih objekata

Large pupovac gerasim

Episkop Gerasim i Milorad Pupovac (foto Gornjokarlovačka eparhija)

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac sa suradnicima, posjetio je u ponedjeljak episkopa gornjokarlovačkog Gerasima u Eparhijskom dvoru u Karlovcu.

Tema razgovora bila je pomoć ugroženim stanovnicima istočnog dijela Eparhije gornjokarlovačke pogođenog serijom razornih zemljotresa. Podsjećamo da su Srpsko narodno vijeće i Srpska pravoslavna crkva zajedničkim snagama krenuli u nabavu kontejnera. Do ponedjeljka je isporučeno njih deset, a do kraja sedmice bit će ih još najmanje 60.

Povodom nezapamćene nesreće izazvane jakim zemljotresima dana 28. i 29. decembra 2020. godine koji su pogodili parohije glinsku, petrinjsku i kostajničku, Eparhija gornjokarlovačka otvorila je namjenski žiro-račun za nacionalna i međunarodna plaćanja za pomoć ljudima, obnovu domova, hramova i parohijskih domova koji su pretrpjeli razaranja. Pozivaju sve ljude dobre volje koji žele i mogu da pomognu stradalim žiteljima spomenutih parohija. Eparhija gornjokarlovačka uz suradnju stručnih institucija pažljivo prati događaje na terenu i usmjerava pomoć ugroženim žiteljima.

Račun:

Raiffeisen Bank

IBAN: HR8824840081500147900

SWIFT: RZBHHR2X

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, Eparhija gornjokarlovačka, Mažuranićeva 4,

47.000 Karlovac

 

S naznakom: Pomoć postradalima od zemljotresa

MODEL: HR00

POZIV NA BROJ: 2020-12

 

S naznakom: Pomoć za obnovu sakralnih objekata

MODEL: HR00

POZIV NA BROJ: 1824-65

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više