Novosti

Društvo

Нoви нaтjeчaj зa OПГ-oвe

Финaнцирaњe прojeкaтa OПГ-oвa нa пoдручjимa нaсeљeним припaдницимa нaциoнaлних мaњинa Mинистaрствo пoљoприврeдe пoмaжe сa 6,6 милиjунa eурa. Рoк зa приjaву je 6. jун, a мaксимaлни изнoс 10 тисућa eурa

Large poljo

Ilustracija (foto Damir Špehar/PIXSELL)

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za financiranje projekata u 2024. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 6,6 milijuna eura. Prijave se podnose od 2. maja, a krajnji rok je 3. juna 2024. godine.

Prijavu na ovaj natječaj može podnijeti SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište SOPG-a/OPG-a mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine jedinica lokalne samouprave) i s udjelom većim od 5 posto pripadnika pojedine nacionalne manjine u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine. Najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku je 10 tisuća eura.

Ovim Programom koji se provodi sedmu godinu za redom Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključivanje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području. Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Ukupno je tokom proteklih šest godina provedbe programa isplaćeno 20,3 milijuna eura za 2.323 korisnika. Natječaj i dokumentacija za prijavu nalaze se na poveznici.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više