Novosti

Društvo

Нoви лeпaвински дoм

Друштвeни дoм трeбao би нaкoн изгрaдњe имaти пoвршину oд 450 квaдрaтa сa двиje сaлe зa дoгaђaњa

Large dom 1

Gradilište novog doma

Opština Sokolovac jedna je od aktivnijih u prigorskoj regiji kad su u pitanju infrastrukturni projekti. To potvrđuje nedavno započeta izgradnja društvenog doma u Lepavini, mjesta u kojemu je smješten istoimeni pravoslavni manastir te gdje pored hrvatske i romske živi dio pripadnika srpske zajednice.

Društveni dom nalazit će se na mjestu starog rudničkog doma, a trebao bi nakon izgradnje imati površinu od 450 kvadrata sa salom koja može primiti do 200 ljudi. Prema projektu, prizemlje doma bi trebalo sadržavati višenamjensku dvoranu s pozornicom, sanitarnim čvorom te kuhinjom, kotlovnicom i garderobom. Zamišljeno je da dom ima i manju dvoranu koji bi koristile udruge. Krajnji ciljevi su okupljanje svih mještana te organizacija kulturnih i drugih aktivnosti.

- Ukupna vrijednost ove faze izgradnje iznosi oko 1.1 milijun kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije djelomično financira projekt s 400.000 kuna prema Programu održivog razvoja - navedeno je u službenom priopćenju Opštine Sokolovac.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više