Novosti

Kultura

Nova knjiga Sinana Gudževića

U izdanju beogradskog Službenog glasnika objavljena je knjiga "Bendžo u Grabu" sa 124 kolumne koje je Sinan Gudžević napisao u Novostima tematizirajući svoj rodni kraj

Large 3vijest sinan

"Bendžo u Grabu", Sinana Gudževića

Kolumnist Novosti Sinan Gudžević objavio je knjigu "Bendžo u Grabu" u izdanju beogradskog Službenog glasnika. U knjizi, koju je uredio Miodrag Raičević, odabrane su 124 Gudževićeve kolumne i raspoređene u 12 ciklusa nazvanih po drveću iz autorova rodnog kraja..

Kolumne su, osim dviju, sve prethodno (2014-2019) objavljene u Novostima u kojima Gudžević - u "dobrovoljnom jarmu", kako kaže - već sedmu godinu, ne propustivši nijedan broj, piše tekstove pod zajedničkim nazivom "Maksimir i Mirogoj". Tako je naslovljena i prethodna knjiga kolumni, koju je, u dva toma, objavio zagrebački izdavač Fraktura prije dvije godine, a koja je prošle jeseni nagrađena nagradom "Mirko Kovač" za najbolju knjigu eseja te godine.

Na 560 stranica sadržane su kolumne koje imaju diskreno težište na autorovom rodnom kraju – selu Grabu i planini Goliji. Kažemo diskretno, jer je ovakva tvrdnja presmjela, budući da je u tekstovima autorov svijet i širi i veći od zavičajnog. Zanimljivost knjige, objavljene u biblioteci "Ključ od kuće", čini i tridesetak stranica fotodokumentacije iz Gudževićeva života.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više