Novosti

Društvo

Нoгoмeтaши нa Пeтрoвцу

Други "Koрдунaшки дaни нoгoмeтa" oдржaни су у Вojнићу. Нa врху Пeтрoвaц, кoд спoмeникa устaнку нaрoдa Бaниje и Koрдунa, oдржaнa je трaдициoнaлнa Зeлeнa нoћ дoмaћeг НK Пeтрoвa гoрa

U Vojniću su prošlog vikenda održani drugi "Kordunaški dani nogometa, Vojnić 2023.". U subotu je osim finalnog dijela turnira održana tradicionalna Zelena noć domaćeg NK Petrova gora, na vrhu Petrovac kod spomenika ustanku naroda Banije i Korduna, autora Vojina Bakića.

Organizatori su bili Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj koje djeluje u sklopu Srpskog narodnog vijeća (SNV) i domaćin, NK Petrova gora iz Vojnića koja se takmiči u Drugoj nogometnoj ligi Karlovačke županije.

Na ovogodišnjoj manifestaciji su u takmičarskom dijelu nastupili NK Petrova gora, FK Sloga iz Čonoplje pored Sombora u Srbiji, FK Busije iz Busija pored Zemuna i NK Petrova gora Galaktikosi - bivši igrači, mlađi veterani, Petrove gore koji mahom žive izvan Hrvatske.

U revijalnom dijelu turnira nastupili su veterani Petrove gore, Korduna iz Kljajićeva, Savudrija i Karioke, tj. raseljeni bivši igrači Petrove gore i Karlovca.

Rezultati su, po običaju, bili u drugom planu a najvažnije je bilo druženje. To nam je potvrdio i novi predsjednik Petrove gore, doskorašnji centarhalf Saša Kolar. Kazao je da je svrha u cijelosti ispunjena i posebno je zadovoljan odazivom na Zelenu noć gdje se okupilo više stotina mladih i starijih.

Bilo je besplatne hrane, lovačkog gulaša, muzike za mlade i nešto starije, organizirana je i tombola. Ulaznica je koštala 10 eura, a sav prihod išao je u kasu kluba za novu takmičarsku sezonu i nabavu nove opreme. Sve je potrajalo duboko u noć. Kolar se neizmjerno zahvaljuje Kordunašima iz Kljajićeva i Čonoplje koji su domaćinima donirali dva kompleta dresova i više novih lopti.

Prvi Kordunaški dani nogometa održani su lani u Kljajićevu, dok će treći biti iduće godine biti u Čonoplji. Prvo mjesto na turniru osvojila je Sloga iz Čonoplje, druge su bile Busije, treći Galaktikosi i četvrti seniori Petrove gore.

 

Fotografije nogometnih ekipa možete pogledati klikom na glavnu fotografiju iznad teksta

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više