Novosti

Društvo

Нaстaвљajу с успjeсимa

Стрeљaчки клуб Бoлмaн oд првих дaнa нижe успjeхe. Дeнис Toмaшeвић биo je држaвни рeпрeзeнтaтивaц у стрeљaштву и oсвajaч 250 мeдaљa, a Дaркo Toмaшeвић нajбoљи je jуниoр у држaви и рeпрeзeнтaтивaц, a клуб je вeoмa успjeшaн и у жeнскoj кoнкурeнциjи

Large 4

Darko Tomašević, najbolji junior u državi

U baranjskom selu Bolmanu prije tri i pol godine osnovan je Streljački klub Bolman. Od prvih dana postojanja, a pod vodstvom predsjednika Predraga Tomaševića, klub niže uspjeh za uspjehom, čemu se i ne treba čuditi jer je već u to vrijeme Tomaševićev stariji sin Denis (rođen 1998.) bio državni reprezentativac u streljaštvu i osvajač 250 medalja, a veoma uspješan bio je i mlađi sin Darko (rođen 2004.). Klub je veoma uspješan i u ženskoj konkurenciji pa njegove članice postižu dobre rezultate na takmičenjima širom Hrvatske.

Nabrajati sve visoke plasmane osvojene krajem prošle i u prvom mjesecu ove godine bio bi naporan posao pa ćemo zato spomenuti samo posljednja takmičenja: četvrti turnir olimpijskih nada u Zagrebu i županijsko prvenstvo u Osijeku. Bolmanci su se u Zagrebu takmičili u kategorijama kadeta i juniora za discipline zračna puška i pištolj 10 m i prošli vrlo dobro. Od članica Vanja Stojanović je zračnom puškom osvojila četvrto mjesto među kadetkinjama, a medalja joj je izmakla za 0,3 kruga. U kategoriji kadetkinja zračni pištolj Sanja Stojanović osvojila je zlatne medalje i prva mjesta kako u mlađim kadetkinjama, tako i u kadetkinjama, što je odličan rezultat budući da ima samo 12 godina.

Darko Tomašević, najbolji junior u državi i reprezentativac, to je na zagrebačkom turniru i potvrdio rezultatom od 624,5 krugova, što mu je bila najbolja provjera forme pred odlazak na veoma jak turnir u Minhenu.

U Osijeku je održano županijsko prvenstvo u disciplinama zračna puška i pištolj 10 m u seniorskoj konkurenciji. Bolmanskom klubu i to je bio dobar trening i pokazatelj da ima dobre ekipe i pojedince za nastavak sezone jer su njegovi strijelci osvojili prva mjesta i ekipno i pojedinačno. Falio im je jedino Darko Tomašević, ali on je tada s reprezentacijom bio u Njemačkoj, gdje je pucao na jednom od najvećih turnira na svijetu.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više