Novosti

Politika

Mlinarić bi Pupovcu oduzeo državljanstvo

Dobro je biti apatrid pored onih koji svoju patriu uništavaju mržnjom prema drugima i drugačijima, komentirao je Milorad Pupovac istup Stipe Mlinarića Ćipe u Saboru koji bi oduzeo hrvatsko državljanstvo svima "koji rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa", prije svih predsjedniku SDSS-a

Large mlinaric

Stipo Mlinarić Ćipo, zastupnik Domovinskog pokreta (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Komentirajući u Saboru optužnicu zbog ubojstva izbjeglih civila Srba iz Hrvatske na Petrovačkoj cesti podignutu protiv četvorice pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe još je jednom jasno kazao kakvu Hrvatsku zamišlja i kakvo je mjesto u njoj namijenio Srbima.

Mlinarić je, naime, kazao da SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac "ne zastupa u Saboru hrvatske Srbe, već Beograd". Ujedno se okomio na jučerašnju Privrednikovu tribinu na kojoj se pokušalo s pravnog aspekta govoriti o zločinu na Petrovačkoj cesti. Tribina je, podsjetimo, prekinuta zbog organiziranih verbalnih ispada skupine desničara.

Mlinarić je ispred Domovinskog pokreta iznio i prijedlog o donošenju zakonskog prijedloga o "oduzimanju hrvatskog državljanstva svima koji rade protiv hrvatskih nacionalnih interesa".

- Domovinski pokret smatra da pod hitno treba donijeti zakonski prijedlog o oduzimanju hrvatskog državljanstva svima onima koji rade protiv naših nacionalnih interesa i hrvatske sigurnosti. Kada Pupovac opet nastupi u jutarnjem programu neke beogradske televizije i huška protiv hrvatskih pilota koji su doprinijeli našoj veličanstvenoj i kao suza čistoj vojničkoj pobjedi u "Oluji", on mora znati da riskira gubitak hrvatskog državljanstva - poručio je Mlinarić.

- Od pristupnih pregovora u Briselu možemo im (Srbiji, op.a.), ako hoćemo, napraviti pravi pakao. A srbijanski predsjednik kao persona non grata neće moći doći u Zagreb moliti za popuštanje i milost. Plenković i njegova vlada takav potez nisu u stanju povući – kazao je zastupnik Domovinskog pokreta. Pupovac se kratko osvrnuo na Mlinarićev govor.

- Onima koji kažu da nekima treba oduzeti državljanstvo, ako to nisam ja, a jesam, poručujem – samo naprijed. Dobro je biti apatrid pored onih koji svoju patriu uništavaju mržnjom prema drugima i drugačijima - zaključio je Pupovac.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više