Novosti

Politika

Krsna slava Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije

Svečanom sjednicom Vijeće je obilježilo svoj dan i krsnu slavu Male Gospojine, priznanja su dobili Marko Bekavac i Dijana Knežević

Vijeće srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije svečanom je sjednicom 21. septembra u Splitu obilježilo svoj dan i krsnu slavu Malu Gospojinu.

Osim članova Vijeća, sjednici su prisustvovali i predstavnici lokalnih vlasti Sinja i Splitsko dalmatinske županije, predsjednici SPC-a, predstavnici udruženja antifašističkih boraca i antifašista s područja županije, predstavnici VSNM-a Zagrebačke županije i brojni prijatelji vijeća.

Na sjednici je Vijeće dodijelilo priznanja Marku Bekavcu, savjetniku za sigurnost i ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Županiji za dugogodišnju uspješnu suradnju i potporu radu Vijeća, kao i Dijani Knežević, članici županijskog Vijeća i predsjednici VSNM-a Grada Imotskog za izuzetan doprinos u izgradnji i jačanju županijskog Vijeća kao manjinske samouprave. Nagrađenima je priznanja u ime Vijeća uručio predsjednik Božidar Simić.

Tom prilikom osveštan je i slavski kolač, a u bogatom kulturno-zabavnom programu, između ostalih, nastupili su i članovi KUD-a 'Vukovi sa Dinare' iz Polače koji su izveli splet narodnih pjesama.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više