Novosti

Politika

Koнституирaнa виjeћa

Нaкoн мaњинских избoрa зa виjeћa и прeдстaвникe нaциoнaлних мaњинa у Хрвaтскoj, услиjeдилe су кoнституирajућe сjeдницe пojeдиних виjeћa

Large informator  konstituirana vije%c4%87a  %c4%87irilica

VSNM Križevaca

Nakon manjinskih izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u Hrvatskoj održanih 7. maja, uslijedile su konstituirajuće sjednice pojedinih vijeća. Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Križevaca održalo konstituirajuću sjednicu. Sjednici su prisustvovali većina vijećnika i vijećnica te predstavnici križevačke gradske vlasti.

Silvio Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, biranim riječima je pozdravio sve prisutne, čestitao na izboru za vijećnike i zaželio Vijeću uspjeh u radu. Naglasio je da očekuje i dalje izvrsnu saradnju sa Gradom i njegovim Upravnim odjelom te kako će Grad u zavisnosti od svojih mogućnosti, podržavati djelovanje križevačkog Vijeća.

U završnom dijelu sjednice, vijećnici su tajnim glasanjem za predsjednicu ponovo izabrali Goranku Manojlović, a za njezinog zamjenika Nikolu Ostojčića. Osim križevačkog, nekoliko dana ranije, konstituirani su također županijsko te koprivničko gradsko te rasinjsko, sokolovačko i novigradsko Vijeće.

Na sjednici Vijeća srpske nacionalne manjine grada Karlovca, za novog predsjednika Vijeća je izabran Rade Vlajnić. Vijeće broji 15 članova, a za potpredsjednicu je izabrana dosadašnja predsjednica Danica Kljaić pa će Vijeće u svom radu imati kontinuitet u vodstvu. Prema planu uskoro bi trebala biti sazvana prva sjednica na kojoj će se formirati novi Odbori i biti izabrani njihovi predsjednici.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više