Novosti

Kultura

Фoлклoрни прaзници

СKУД Свeти Сaвa из Teњe сa приjaтeљимa oдржao je цeлoвeчeрњи кoнцeрт

Large koncert u tenji

Koncert u Tenji

Srpsko kulturno-umetničko društvo Sveti Sava iz Tenja, sa gostima iz nekoliko pododbora Prosvjete i folklornih društava iz okruženja, održalo je 22. decembra u tom mestu Osječko-baranjske županije celovečernji koncert pod nazivom Zaigrajmo zajedno. Bila je to prilika da se obeleži kraj još jedne kalendarske godine i sve ono što su društva odradila u prethodnom periodu.

- Decembar za nas najvažniji mesec, jer organizujemo tradicionalan godišnji koncert s prijateljima. Ove godine, uz komšijska društva, ugostili smo i pododbore sa područja zapadne Slavonije i Moslavine, te folklorni ansambl iz Baranje – rekao je predsednik SKUD-a iz Tenje David Brkić.

U programu u prostoru Hrvatskog doma u Tenji, osim domaćina, učestvovali su: KUD Srem iz Markušice, Folklorni ansambl Čuvari tradicije baranjskih Srba iz Belog Manastira, Zavičajno udruženja Srba Ozrena i Posavine iz Borova, članovi Prosvjetine Koordinacije za zapadnu Slavoniju i Moslavinu, odnosno pododbori Virovitica, Daruvar i Garešnica te Plesna grupa Venera iz Vukovara. Na sceni su se izmenjivale koreografije igara iz Slavonije, Baranje, Moslavine, Ozrena i Posavine i najčešće Igre iz Srbije.

- Najviše se baziramo na igre iz Srbije, iako na repertoaru imamo i one iz našeg kraja - objasnio je predsednik tenjskog SKUD-a, koji danas broji 15 aktivnih članova. Uz mnogobrojnu publiku, koja je ovacijama i aplauzom nagradila učesnike, programu su prisustvovali predstavnici lokalnog sveštenstva, saborska zastupnica SDSS-a, Dragana Jeckov i izvršni direktor SDF-a Jovan Vlaović. Manifestacija je podržana sredstvima Saveta za nacionalne manjine Vlade RH.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više