Novosti

Društvo

Другaрствo нa тeрeну

У Бoрoву je oдигрaнa приjaтeљскa нoгoмeтнa утaкмицa измeђу дoмaћинa, НK Слoгe и НK Жeљeзничaрa из Moрaвицa, a нaкoн убjeдљивe пoбjeдe дoмaћинa oргaнизирaнo je дружeњe члaнoвa oвe двиje eкипe

Large informator drugarstvo na terenu  %c4%87irlica

Domaćini i gosti na terenu

Prve martovske subote, u Borovu je odigrana prijateljska nogometna utakmica između domaćina, NK Sloge i NK Željezničara iz Moravica. Inicijativu za odigravanje utakmice pokrenuli su načelnik Općine Borovo Zoran Baćanović i predsjednik Mjesnog odbora (MO) Moravice Milan Mamula, a financijski je podržali Općina Borovo i Srpsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj. Nakon utakmice, odigrane po lijepom proljetnom vremenu, a koja je završena ubjedljivom pobjedom domaćina i koju je pratilo pedesetak ljudi, organizirano je druženje članova ove dvije ekipe.

- Za nas je ovo bio značajan događaj, a od rezultata bitnije je druženje tokom kojeg su se igrači upoznavali i sklapali prijateljstva - rekao nam je Mamula i zahvalio načelniku Baćanoviću na svemu učinjenom za ekipu NK Željezničara. Zahvalio se i Srpskom rekreativnom društvu Srba u Hrvatskoj na financiranju troška puta igrača NK Željezničara do Borova, a nada se da će u budućnosti imati priliku da prijatelje iz Borova ugosti u Moravicama te da će ove utakmice postati tradicionalne.

- Izražavam žaljenje što Grad Vrbovsko nije uvažio molbu MO Moravice za financiranje troška puta igrača NK Željezničara. Zato predlažem da gradske vlasti oforme fond za mjesne odbore na području Vrbovskog kojim bi bila omogućena podršku njihovom radu, sve s ciljem razvoja pojedinih mjesta koja su dio Grada Vrbovskog - naglašava Mamula.

- Ovo je bio lep sportski događaj koji smo upriličili na osnovu našeg dogovora s Moravičanima. Ekipa FK Željezničara bile je ovde prvi puta i trudili smo se da budemo dobri domaćini, osim u igri na terenu. Ljudi su se lepo družili, a meč je osnov za buduću saradnju Borova i Moravica, ne samo sportsku. Verujem da ćemo jednom prilikom odigrati utakmicu u Moravicama - rekao nam je Baćanović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više