Novosti

Društvo

Дaрoви oд "кумoвa"

Прeкo сeдaмстo дjeцe из прeдшкoлских устaнoвa нa истoку Хрвaтскe, Koрдуну и Бaниjи дoбилo je пoклoнe у aкциjи ускршњeг дaривaњa Српскoг дeмoкрaтскoг фoрумa пoд нaзивoм "Kумoви жeљa"

Large informator darov  %c4%87irilica

Pokloni za djecu

Srpski demokratski forum uspješno je proveo akciju uskršnjeg darivanja djece u dječjim vrtićima pod nazivom "Kumovi želja". U okviru akcije je svih 713 djece iz predškolskih ustanova na istoku Hrvatske, Kordunu i Baniji, dobilo poklone koje su poželjeli. Inicijativi za ovu akciju koje je provođena od 27. marta do 7. aprila prvo se priključilo pet dječjih vrtića iz Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije – u Borovu, Trpinji, Kneževim Vinogradima, Vukovaru i Dalju. Njima su se priključile tri predškolske ustanove s područja Banije i Korduna – vrtići u Vrginmostu i Dvoru na Uni, te predškolska grupa pri osnovnoj školi u Krnjaku. Vrlo brzo priključili su se vrtići u Markušici i Bijelom Brdu te predškolska odgojna grupa pri OŠ Negoslavci, pa je akcijom bilo obuhvaćeno ukupno 11 vrtića i predškolskih grupa.

- Djeca su u vrtićima svojim vaspitačicama iskazala svoje želje, a one su sastavljale liste i predavale ih u SDF. Na listama su umjesto imena djece bile njihove šifre - rekla je za Novosti Jovana Popović, voditeljica općih poslova u SDF-u. Nakon objave želja, svi ljudi dobre volje, fizičke ili pravne osobe mogli su se uključiti u akciju i tako postati "kumovi uskršnjih želja".

Koliki je bio interes, svjedoči i podatak da je samo u prvom danu SDF-ove uskršnje akcije preko 200 želja našlo svoje kume i kumove. Krnjak je "planuo" već nekoliko minuta nakon objave, a u nekim drugim vrtićima ostalo je tek po nekoliko neispunjenih želja. Svi koji su kupili poklone dostavili su ih u urede SDF-a u Zagrebu i Vukovaru, kao i na okupljališta pripadnika srpske zajednice u Belom Manastiru, Dalju i Kneževim Vinogradima nakon čega su uručeni. Jovana Popović istaknula je da je to prva akcija tog tipa i da će ponovo biti organizirana.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više