Novosti

Kronika

‘Пoртрeти 2’ Joвицe Дрoбњaкa

Нaкoн излoжбe пoртрeтa oдржaнe у фeбруaру oвe гoдинe, фoтoгрaф Joвицa Дрoбњaк je зaгрeбaчкoj публици прeдстaвиo и свoje нoвиje рaдoвe

Q2ngiuno5rgh7mhdoa1vtbmd6ii

U prostorijama biblioteke ‘Prosvjete’ u Zagrebu 6. oktobra otvorena je izložba ‘Portreti 2’ fotografa Jovice Drobnjaka. Na otvorenju je govorio fotograf Mio Vesović, koji je istaknuo simboličku povezanost Drobnjakovih fotografija s medijima u kojima su ranije objavljene i biblioteka u kojima su izložene. Naime, nova Drobnjakova izložba nastavak je izložbe ‘Portreti 1’ koja je u februaru ove godine upriličena u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici ‘Bogdana Ogrizovića’.

Snježana Čiča, voditeljica biblioteke ‘Prosvjete’, kazala je da su portretima ljudi ovaj put pridodane i fotografije osoba koje su doprinijele afirmaciji ‘Prosvjete’ kao i općenito kulturi Srba u Hrvatskoj. Podsjetila je da je ovo treća samostalna Drobnjakova izložba u biblioteci tog srpskog kulturnog društva. Naglasila je i da otvorenje izložbe predstavlja nastavak rada biblioteke nakon ljetne pauze, pa će već naredni četvrtak, 13. oktobra, biti održano predavanje ‘Žal za mladost Borisava Stankovića’ povodom 140. godišnjice njegovog rođenja. Predavanje će održati profesor Dušan Marinković, predstojnik Katedre za srpsku i crnogorsku književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Otvorenju Drobnjakove izložbe, koja će se moći razgledati do kraja oktobra, prisustvovali su mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, diplomati ambasade Srbije u Zagrebu i aktivisti srpskih organizacija.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više