Novosti

Politika

"Pupovac je dogovarao autobuse za koncerte Aleksandre Prijović"

Predizborna kampanja SDSS-a "Hrvatska treba Srbe" nastavljena video prilozima režisera Predraga Ličine

Large saba 4  1

Iz video spota SDSS-a

Prije nekoliko dana započela je i video kampanja SDSS-a "Hrvatska treba Srbe" u sklopu predizbornih aktivnosti povodom parlamentarnih izbora 17. aprila.

Autor spotova i ove godine je Predrag Ličina, a do sada su puštena tri satirična priloga u kojima se na prepoznatljiv humorističan način ironizira govor mržnje prema pripadnicima srpske nacionalne manjine i drugim manjinskim zajednicama.

Prvi je o razlici između Nepalaca i Srba, drugi o pet rasprodanih koncerata srpske pjevačice Aleksandre Prijović i ulozi Milorada Pupovca u organizaciji, a  treći o Nikoli Tesli.

Spot, kao i kampanja "Hrvatska treba Srbe", i pred ove izbore progovara jezikom satire, što je već prepoznatljiv oblik komunikacije SDSS-a. Tako se kampanja manjinske političke stranke, čiji birači izlaze na posebnoj listi, s posebnom bojom listića, poigrava sa svim onim predrasudama s kojima su manjine, kao i njihovi politički predstavnici, suočene u većinskom okruženju, poručuju iz te stranke podsjećajući da je Ličina, scenarist, redatelj i autor znanstveno-fantastičnih satiričnih noveleta, dobitnik niza nagrada, među kojima i one SNV-a, režirao je film Posljednji Srbin u Hrvatskoj za koji je dobio četiri Zlatne arene u Puli, te autor kampanje protiv govora mržnje "Hejt Sloveni" prije tri godine.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više