Novosti

Kultura

Припрeмa зa сцeну

У Вукoвaру je oдржaнa рaдиoницa o прaвилнoм oдeвaњу и шминкaњу зa члaнoвe културнo-умeтничких друштaвa сa пoдручja дeлoвaњa ЗВO-a

Large informator  odevanje %c4%87irilica

Radionica u Vukovaru

Radionica o pravilnom odevanje i šminkanju za potrebe folklorne scene, namenjena sticanju novih znanja i veština za članove kulturno-umetničkih društava sa područja delovanja ZVO-a, održana je u Vukovaru.

- Ideja o radionici nastala je iz potrebe, jer činjenica je da naše ulaganje u folklor ne zavisi samo od finansijske pomoći, nego i od edukativnog dela. Zajedničko veće opština organizuje tradicionalnu školu folklora, od prošle godine imamo i Letnju školu folklora koju organizujemo na prostoru Republike Srbije, gde je popratni sadržaj, osim folklornog, nacionalni identitet, istorija i kulturno nasleđa Republike Srbije i srpskog naroda - rekao je u ime organizatora Veljko Maksić, predsednik Odbora za kulturu ZVO-a.

Pokrenuli su i seriju malih radionica kojima pomažu ovdašnjim kulturno-umetničkim društvima, kako bi u vizuelnom smislu napredovali, odnosno imali što kvalitetniji i lepši izgled na sceni.

- Spomenuta radionica je inicirana sa namerom unapređenja scenskog efekta te kako bi se članovi kulturno-umetničkih društava, pravilno šminkali za nastupe, jer scena zahteva posebnu vrstu šminkanja, a opet u skladu sa tradicionalnim nasleđem – naglasio je Maksić.

Više od 30 učesnika radionice imalo je priliku da prisustvuju predavanju Ane Mirković i Dalibora Milovančevića, dugogodišnjih članova Ansambla narodnih igara i pesama Srbije Kolo.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više