Novosti

Politika

Milošević u četvrtak na ispitivanju u USKOK-u

Nakon što mu je u petak skinut zastupnički imunitet, bivši potpredsjednik Vlade Boris Milošević dobio je poziv USKOK-a da dođe na ispitivanje u četvrtak u 11 sati, objavio je njegov odvjetnik Anto Nobilo

Large miloseveic

Boris Milošević (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Nakon što je prošli tjedan Hrvatski sabor skinuo imunitet Borisu Miloševiću, bivšem potpredsjedniku Vlade, koji je sada saborski zastupnik SDSS-a, tužitelji ga žele ispitati, piše portal 24 sata.

Boris Milošević dobio je poziv za ispitivanjem USKOK-u za četvrtak u 11 sati, rekao je Miloševićev odvjetnik Anto Nobilo. Tako će Milošević biti posljednji osumnjičeni koji će dati iskaz u aferi zbog koje je njegov bivši kolega iz Vlade Darko Horvat neko vrijeme proveo u istražnom zatvoru.

USKOK je protiv Miloševića u ožujku pokrenuo istragu zbog poticanja na korupciju, odnosno nezakonitu dodjelu državnih poticaja za male i srednje poduzetnike 2018. godine, u slučaju pokrenutom nakon uhićenja ministra Horvata, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru. Uskok Horvata sumnjiči da je 2018. kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno s pomoćnicom Anom Mandac, na poticanje četvero suosumnjičenih nezakonito dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio i osobno zainteresiran.

Uz Horvata, Mandac i Miloševića u tom su kraku slučaja osumnjičeni i bivši ministar Tomislav Tolušić, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac te ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković.

Nobilo je ranije isticao da se Milošević ne smatra krivim te da nije ušao u kaznenopravnu zonu jer se zalagao se za svoje birače koji su ga izabrali, s obzirom da se radilo o programu poticaja za područja gdje žive pripadnici nacionalnih manjina.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više