Novosti

Politika

Keleminec i A-HSP huškaju na Stanimirovića i Ćurćića

Članovi Autohtone hrvatske stranke prava pozivaju "domoljube i pravaše" da uz ustaški pozdrav "Za dom spremni" 18. studenoga odu u Vukovar pred privatne stanove predstavnika srpske nacionalne zajednice

Large 3keleminec tekst

Video poziv na skup počinje snimkom paljenja tjednika Novosti (foto screenshot)

Uz videosnimku paljenja tjednika Novosti i ustaški pozdrav "Za dom spremni", predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec pozvao je u utorak "domoljube i pravaše" te "Hrvatice i Hrvate" na prosvjed u Vukovar 18. studenoga, na dan kad su srpske snage zauzele taj grad.

"Prosvijedni skup", kako su pravopisno pogrešno napisali u video pozivu, održat će se pod nazivom "Zločinci slobodno šetaju Vukovarom". Protest je zamišljen s otvorenom namjerom huškanja na konkretne pojedince. Keleminec i njegova družina najavljuju dolazak pred stanove istaknutih predstavnika srpske zajednice Vojislava Stanimirovića i zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Đorđa Ćurćića, tražeći od državnih institucija da ih uhapse zbog ratnih zločina.

Poziv je objavljen na Youtubeu, a zbog neprimjerenog sadržaja prijavljen je administratorima te stranice. Podsjetimo da su članovi A-HSP-a više puta javno poticali na mržnju i nasilje prema pripadnicima srpske zajednice, prijetili predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu i palili tjednik Novosti ispred redakcije u Zagrebu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više