Novosti

Politika

Iskidan SDSS-ov plakat u Karlovcu

Za razliku od Zagreba i Šibenika, gdje su plakati uništeni crnim sprejom, u Karlovcu je veći dio SDSS-ovog plakata "Hrvatska treba Srbe – jer nema boljeg susjeda od komšije" pokidan

Large karl1

Pokidani plakat u Karlovcu (foto Novosti)

Nakon što su ustaški vandali grafičkim intervencijama uništili SDSS-ove predizborne plakate u Zagrebu i Šibeniku, njihova braća po ekstremističkim idejama poderali su u utorak plakat SDSS-a u Karlovcu. Plakat je postavljen u nedjelju.

Za ovakav "podvig" trebala je veća logistika i više vremena, jer su se huligani morali popeti na nosač kako bi iskidali dijelove na kojima je riječ Srbi, tako da je od teksta "Hrvatska treba Srbe – jer nema boljeg susjeda od komšije", preostao tek dio "Hrvatska treba".

Plakat postavljen prije dva dana u Karlovcu (Foto: Novosti)

Podsjetimo da su u Šibeniku na plakatu s natpisom "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima", crnim sprejom prekrižili "Srbe" i dodali "ne", pa je ostao tekst "Hrvatska treba, jer puna Arena ne prija svima“.

U naselju Sopot, u Novom Zagrebu, crnom bojom izbrisan je dio teksta "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima", a nadopisano "na vrbe", pa na plakatu sada piše "Srbe na vrbe".

Plakati, koje je osmislio poznati dizajner Boris Malešević, zamišljeni su tako da se iza glavne poruke "Hrvatska treba Srbe" mijenja nastavak pa piše "Jer nema boljeg susjeda od komšije!", "Jer se bolje razumijemo bez prijevoda!", "Jer puna Arena prija svima"…

U okviru kampanje za Europski parlament SDSS je postavljao plakate sa sloganom "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj", također po ideji Borisa Maleševića, koje su ekstremisti također uništavali i pisali poruke po njima poput "Ubi Srbina" ili "U proljeće kad procvate vrba, radit ćemo paprikaš od Srba", uz obavezno ušato U i ustaški pozdrav "Za dom spremni"

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više