Novosti

Politika

Na plakatu za film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ osvanuo grafit s ustaškim U

U splitskom kvartu Sućidar nepoznate osobe išarale reklamne plakate grafitima veličajući NDH i ustaše uz govor mržnje prema Srbima, policajcima i novinarima

5yqnwu60gsnwtrljqk9fw0yw3dy

Plakat za film 'Dnevnik Diane Budisavljević' u Splitu (foto Dalmacija danas)

Nepoznate osobe nastavljaju s redovnim ispisivanjem grafita po Splitu u kojima veličaju NDH i iskazuju mržnju prema srpskoj nacionalnoj manjini. Ovaj put na meti je bio plakat za nagrađivani film Dane Budisavljević ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ kojim se pozivalo publiku da ga pogleda u splitskim kinima od 3. listopada.

Portal Dalmacija danas objavio je fotografije sa zida u Ulici Bruna Bušića, u splitskom kvartu Sućidar, gdje je išarano više plakata s grafitima različitih uvredljivih sadržaja. Plakat koji reklamira ovogodišnji hit film s Pulskog festivala o spašavanju kozaračke djece u vrijeme NDH išaran je stiliziranim slovom ‘U’, uz dodatak ‘Mi Hrvati’ ispod plakata. Na susjednom plakatu tvrtke A1 napisan je grafit koji poziva na mržnju i nacionalnu netrpeljivost ‘Srbe na vrbe‘.Sudeći po rukopisu, zaključuju na portalu, isti autor napisao je i grafite posvete policiji i novinarima - ‘1312’, što je istoznačnica za skraćenicu protiv policije ACAB uz ‘Smrt pandurima‘, kao i sve češće ‘Novinari crvi‘. U splitskoj policiji kazali su da će postupiti vezano uz ovaj događaj.

Ostale fotografije pogledjate na portalu Dalmacija danas.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više