Novosti

Politika

"Moramo stvoriti uslove da naš narod živi normalno"

Napravljeni su značajni iskoraci u rješavanju višedesetljetnih problema, ali položaj Srba u Hrvatskoj još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini zbog čega treba izaći na izbore i glasati, istaknuto je na osnivačkoj Skupštini županijskog Aktiva žena u Slavonskom Brodu

Large pupi

Predsjednik SDSS-a MIlorad Pupovac s čelnicama Aktiva žena SDSS-a (foto Goran Gazdek)

U Vrbovljanima kod Okučana održana je osnivačka Skupština Aktiva žena SDSS-a Brodsko-posavske županije i predizborni skup na kojemu je predstavljen izborni program SDSS-a za predstojeće parlamentarne izbore.

O izbornoj kampanji govorili su kandidati na izborima za Hrvatski sabor u 12. izbornoj jedinici Dragana Jeckov, njen zamjenik i načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić te predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Govornici su napomenuli kako su u proteklom mandatu napravljeni značajni iskoraci u rješavanju višedesetljetnih problema, ali da položaj Srba u Hrvatskoj još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini.

Vesić je naglasio važnost izlaska na birališta i glasanja na manjinskoj listi kako bi saborski zastupnici SDSS-a nastavili s radom na jačanju vidljivosti i položaja zajednice u društvu.

Dragana Jeckov je izdvojila problem dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta, prometne izoliranosti i brige o starijim ljudima te infrastrukturne potrebe ruralnih područja nastanjenih srpskim stanovništvom. - Živimo u slobodnoj zemlji i ne treba da se bojimo. Imamo neobičnu kampanju koja, kao i uvek, izaziva različite reakcije, uglavnom negativne. To što nam kidaju plakate i pišu po bilbordima ne treba da vas plaši. Važno je da stvorimo uslove da naš narod živi normalno – rekla je Jeckov.

Milorad Pupovac je najavio skoro otvaranje Srpskog kulturnog centra u Okučanima u kojemu će djeca imati prilike dodatno učiti o nacionalnoj historiji, književnosti, jeziku i pismu, geografiji, muzici, još jedan strani jezik...- Naša djeca trebaju dobiti svu moguću edukaciju na polju široke kulture i digitalne pismenosti, ali i robotike, ali ih je važno učiti da se čuvaju od toga što sve tamo mogu naći – od prevare, obmane, krivoga odgoja i mržnje, kao i da se nauče čuvati druge od sebe - kazao je Pupovac.

Na osnivačkoj Skupštini Aktiva žena za predsjednicu je izabrana Elena Šeatović, a za njenu zamjenicu Nikolina Nikolić Tajić. Četrnaesti je to županijski Aktiv žena SDSS-a čije su članice aktivne u radu stranke, ali i šire na polju očuvanja kulture i tradicije srpske zajednice. Predsjednica Aktiva žena SDSS-a Mirjana Olujić naglasila je i veliki doprinos žena u strukturama vlasti na državnoj i lokalnoj razini.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više