Novosti

Politika

Napadači na Srbe u Uzdolju izlaze na slobodu

Odvjetnik jednog od osumnjičenih, Edvard Sušac, rekao je da je donesena zakonita odluka uzimajući u obzir maksimalno trajanje istražnog zatvora za djela koja im se stavlja na teret

0orkpged9s7hpuhtd5c3ft0tlp1

(foto PIXSELL)

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku 4. decembra podignulo optužnicu protiv petnaestorice napadača na Srbe u Uzdolju tražeći zadržavanje desetoro osumnjičenih u pritvoru, danas je Općinski sud u Šibeniku taj prijedlog odbacio. Napadačima je ukinut istražni zatvor, a u daljem sudskom procesu branit će se sa slobode, javlja Dnevnik.hr.

Odvjetnik jednog od osumnjičenih, Edvard Sušac, u izjavi za medije rekao je da je donesena zakonita odluka uzimajući u obzir maksimalno trajanje istražnog zatvora za djela koja im se stavlja na teret. Državno odvjetništvo još se nije očitovalo o ovoj odluci.

U optužnici koju je podnijelo odvjetništvo napadače se tereti za kaznena djela nasilničkog ponašanja, oštećenja stvari i nanošenja tjelesnih povreda, a predloženo je da se desetorici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, napadače se tereti da su u Uzdolje u općini Biskupija u avgustu ove godine došli s ciljem da izvrše napad na mještane srpske nacionalnosti koju su pratili Zvezdinu utakmicu. U kafić ‘Petko’ upali su sa štapovima i mačetama, štiteći identitet s fantomkama. Uz prijetnje i psovke su porazbijali inventar kafića i s oružjem su fizički nasrnuli na goste. Petero ljudi, među kojima i jedno dijete, zadobili su tjelesne povrede. Nakon napada koji je trajao nekoliko minuta, napadači su pobjegli, a policija ih je počela privoditi 28. avgusta, tjedan dana nakon izvršenog napada. Petnaestorica napadača u dobi između 19 i 28 godina pripadnici su navijačke skupine Torcida.

Ukoliko se napadačima krivica dokaže, predviđa im se kazna u trajanju do tri godine za djelo nasilničkog ponašanja, za oštećenje stvari kazna je do dvije godine, a za nanošenje tjelesnih povreda iz mržnje predviđena je kazna zatvora u trajanja do tri godine.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više